26. 08. 2019 - 20:24
Simeone dovodi UBOJITOG STRIJELCA kao posljednji dio mozaika...
907
Shares
Simeone dovodi UBOJITOG STRIJELCA kao posljednji dio mozaika za napad na titulu (GRAFIKA)

ATLETICO ODRADIO STRAŠAN POSAO

Simeone dovodi UBOJITOG STRIJELCA kao posljednji dio mozaika za napad na titulu (GRAFIKA)

Germanijak.hr
26. 08. 2019 - 20:24
0
Shares

Velik šoping odradila je uprava madridskog Atletica u ovom prijelaznom roku.

Trener Diego Simeone ostao je bez kralježnice momčadi, za ogromne novce prodali su se Antoine Griezmann (120 milijuna eura), Lucas Hernandez (80) i Rodri (70). Unovčen je i portugalski krilni igrač Gelson Martins za 30 milijuna eura (Monaco), Luciano Vietto preselio je u Sporting iz Lisabona za sedam i pol milijuna eura, a na Bernardu Mensahu koji će se okušrati u turskom Kayserisporu, zaradili su 3,6 milijuna eura.

rodri5

Ako još na to dodamo odlaske trojice od četiri standardna igrača obrane – generala Diega Godina, desnog bočnog Juanfrana i lijevog Filipe Luisa, jasno nam je o kakvim tektonskim promjenama je riječ.

Sveukupno su na odlascima zaradili 311 milijuna eura, koja su ekspresno uložili u mlade lavove željne dokazivanja. Najzvučnije pojačanje svakako je Joao Felix, koji je u prvih par utakmica priprema, kao i u dvije prvenstvene pokazao kako paklen će biti na terenu i opasan po suparnička vrata.

ronaldo-felix

Portugalac, iako još tinejdžer s 19 godina na leđima, plaćen je Benfici 126 milijuna eura, uz to doveli su i Marcosa Llorentea iz Real Madrida, a za bočne pozicije dovedeni su Mario Hermoso iz Espanyola (25 milijuna eura), Kieran Trippier iz Tottenhama (22 mil.) dok će se sa Stefanom Savićem za stopersku iskusni Felipe (20) doveden iz Porta. Ne treba zaboraviti ni Renana Lodija, također lijevog bočnog koji trebao držati tu poziciju u udarnoj postavi, tog bi mu polivalentni Hermoso mogao sekundirati. Tu su još i dobro odrađeni posao s Hectorom Herrerom koji je stigao besplatno sa Dragaa.

trippier2

Ipak, Rojiblancosi – iako su potrošili 243 milijuna – još nisu gotovi s pojačanjima. Za napad na titulu prvaka Španjolske potreban im je još jedan ofenzivac. Oblak je jedan od najboljih vratara na svijetu, obrana je osvježena s novim vođom Urugvajcem Gimenezom, vezni red je pored senatora Kokea i Saula u dobrim rukama, a napad će predvoditi Joao Felix.

Posljednji kotačić slagalice bit će najbolji strijelac Copa Americe koja se odigrala u lipnju u Brazilu, a riječ je o Evertonu Soaresu. 23-godišnji krilni napadač Gremija odigrao je sjajno prvenstvo zabivši tri gola, čime je predvodio svoju selekciju do naslova kontinentalnog prvaka.

Pratili su njega Colchonerosi i skauti Diega Simeonea i prije, a Copa America došla je samo kao potvrda njegove sjajne sezone. Kako prenose gotovo svi relevantni brazilski mediji, uskoro će doći i do konačnog dogovora između kluba iz Sao Paula i Madriđana. U Brazil bi trebala sletjeti uplata od 45 milijuna eura, a na Wandu Metropolitano će doći brazilski ofenzivac.

Jedina stvar na koju će morati pristati španjolski velikan jest stavka da Everton ostane u Gremiju do kraja ove kalendarske godine, a potom da se u siječnju priključi 'Atletama'.

Strašnu momčad već sada ima Diego Simeone, a sa Evertonom u svlačionici mogu ciljati na najveće podvige, poput onoga iz 2014. godine kada su iznenadili svijet i uzeli titulu prvaka ispred Barcelone i Real Madrida.

2

Učitaj još novosti