23. 08. 2019 - 16:44
POJAVILI SE POTENCIJALNI INVESTITORI Općina Centar će dati...
907
Shares
POJAVILI SE POTENCIJALNI INVESTITORI Općina Centar će dati milion KM za modernizaciju Koševa, ostalo stranci

OČEKUJU SE ZNATNI POMACI

POJAVILI SE POTENCIJALNI INVESTITORI Općina Centar će dati milion KM za modernizaciju Koševa, ostalo stranci

23. 08. 2019 - 16:44
0
Shares

Potencijalni investitori iz Rijada i Melburna, koji su zainteresovani za modernizaciju kompleksa Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, iskazali su interes za aktivnosti Općine Centar u vezi s donošenjem prostorno-planske dokumentacije, piše Dnevni avaz.

Općinsko vijeće donijelo je tim povodom odluku o izmjenama i dopunama Regulacionog plana Zetra, u čijem sastavu je i stadion Koševo, sa svim drugim sportskim sadržajima. Nakon što Zavod za planiranje završi nacrt plana, a Općinsko vijeće ga usvoji, taj dokument će ići u javnu raspravu.

Kako piše pomenuti list, namjera načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića je da u budžetu za 2020. godinu izdvoji milion maraka za modrenizaciju stadiona Koševo. To bi bila inicijalna sredstva za odigravanje svih evropskih utakmica na našem najvećem stadionu, a što je trenutno zabranjeno, jer ne ispunjava uvjete. Investitori bi potom, ukoliko bude sve dogovoreno, nastavili ulagati u kompleks stadiona, u gradnju zgrada, hotela i drugih pratećih sadržaja.

Očekuje se da će i ostali nivoi vlasti, pored Općine Centar – Federacija BiH, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, uz aktivno učešće NSBiH i FK Sarajevo, osigurati sredstva u svojim budžetima za narednu godinu.

Cilj je da se već u januaru 2020. godine pokrene postupak izbora najpovoljnijeg izvođača za sve vrste radova na stadionu Koševu.

Učitaj još novosti