22. 08. 2019 - 22:58
Tošić donio pobjedu Partizanu, Wolvesi zabili tri gola u Torinu
907
Shares
Tošić donio pobjedu Partizanu, Wolvesi zabili tri gola u Torinu

EVROPSKA LIGA

Tošić donio pobjedu Partizanu, Wolvesi zabili tri gola u Torinu

(foto: StarSport)
22. 08. 2019 - 22:58
0
Shares

Dobar rezultat nosit će srpski Partizan u Norvešku. 

Ekipa Sava Miloševića je večeras savladala Molde pred preko 5000 gledalaca rezultatom 2-1.

Molde je počeo prilično dobro u Beogradu, na samom startu bilo je par opasnih napada gostiju koji su dokazali da danas nisu došli da se brane u Humskoj.

Ipak, Partizan je prvi zaprijetio i to preko mladog Stevanovića koji je prvo sam sebi izgradio poziciju za udarac, potom i šutirao, ali u golmana gostiju.

Onda slijedi dominacija Moldea, nekoliko dobrih akcija i prilika, prvo je Vladimir Stojković krajnjim naporom sačuvao svoju mrežu od udarca Eikrema, koji je šutirao svojom slabijom, desnom nogom, a gosti su mogli do gola i u 25. minuti kada se James okliznuo u odsudnom trenutku.

U 43. minutu 1-0 za Molde. Lopta je stigla do Bollyja koji je dva puta driblao Miletića, izborio sebi dobru poziciju za udarac i na kraju je pogodio na zanimljiv način, lopta je pogodila obje stative prije nego što je zatresla mrežu.

Ipak, uslijedio je brz odgovor Partizana, već do kraja prvog poluvremena Soumah je izjednačio. Zdjelar je uputio fantastičan pas na desnu stranu gdje je bio Tošić, nekadašnji reprezentativac Srbije je uputio loptu ka Soumahu u sredini, ovaj se okrenuo i pogodio mrežu za 1-1.

Nastavak je donio nešto drugačiju igru Partizana, igrali su izabranici Sava Miloševića u jednom trenutku presing, ali bez rezultata. 

Partizan je zasluženo poveo u šest minuta prije kraja. Fantastična akcija, prevarena je odbrana Moldea, Tošić je dodao do Asana, ovaj do Uroševića koji bilježi asistenciju Tošiću za lagan gol.

Fudbaleri Wolverhamptona gostovali su u Torinu istoimenoj ekipi i slavili 2-3.

Poveli su "Vukovi" u 43. minuti, autogol postigao je Bremer.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u 59. minuti Jota duplirao prednost engleske ekipe.

Samo dvije minute kasnije De Silvestri vraća "bikove" u igru, da bi u 72. minuti Raul Jimenez ipak vratio dva gola prednosti gostima iz Engleske.

Ipak, zadržali su šanse fudbaleri Torina za prolazak u narednu rundu, dolaze do drugog pogotka u 89. minuti, preko Belottija, koji je bio precizan sa bijele tačke.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti trijumf Celtica 2-0 protiv AIK-a, kao i sigurni Espanyol, koji je slavio protiv Zoryje 3-1. PSV je bio ubjedljiv sa Apollonom (3-0), istim rezultatom je slavio Feyenoord protiv Hapoela, dok je Braga minimalno trijumfovala protiv moskovskog Spartaka.

Učitaj još novosti