22. 08. 2019 - 12:38
DŽEKO GOSPODSKI ODGOVORIO VELIKOM PROMAŠAJU: 'Zašto tako nisi...
907
Shares
DŽEKO GOSPODSKI ODGOVORIO VELIKOM PROMAŠAJU: 'Zašto tako nisi pričao dok si bio ovdje?'

DŽEKO GOSPODSKI ODGOVORIO VELIKOM PROMAŠAJU: 'Zašto tako nisi pričao dok si bio ovdje?'

Sport.ba
22. 08. 2019 - 12:38
0
Shares

Bosanski reprezentativac, Edin Džeko, umjesto očekivanog odlaska u Inter potpisao je novi ugovor s Romom do 2022. 

To znači da 33-godišnji golgeter završava karijeru u klubu u kojem je zadnje četiri godine i čiji je osmi najbolji strijelac u historiji s 87 golova. 

Potpis novog ugovora bosanski strijelac iskoristio je za prozivku suigrača Ricka Karsdorpa koji je otišao na posudbu u Feyenoord.

Upravo iz tog kluba je holandski  desni bočni prije dvije godine došao u Romu uz 14 miliona eura odštete i tako postao najskuplji izlazni transfer u historiji Feyenoorda.

dzeko-1-e1551465423448

Ali zbog teških ozljeda i loše forme, u dvije sezone u Romi sakupio je samo 15 nastupa, pa se vratio na posudbu u Feyenoord s namjerom da tamo i ostane.

To je očito nakon njegovih komentara o klubu čiji je još uvijek član. Kardsorp je naime izjavio da se u Romi trenira loše i pogrešno, zbog čega nije mogao pokazati koliko zna, pa je ispao skupi promašaj.

rick-karsdorp-asroma

"To što je izjavio je sramota, ali već sam čuo da bivši igrači Rome govore slično po odlasku iz kluba. Ako im je već nešto smetalo, to su trebali reći dok su bili ovdje, a ne nakon što su otišli. To je daleko lakše, ali ovaj prvi način je pravi", odgovorio mu je Edin Džeko.

Učitaj još novosti