20. 08. 2019 - 08:45
E SAD TE JE VIŠE DOSTA Dembele je prešao kritičnu crtu...
907
Shares
E SAD TE JE VIŠE DOSTA Dembele je prešao kritičnu crtu posljednjim postupkom: Sakrio da je povrijeđen, pa uradio nešto nečuveno

UGASIO MOBITEL I OTIŠAO U SENEGAL

E SAD TE JE VIŠE DOSTA Dembele je prešao kritičnu crtu posljednjim postupkom: Sakrio da je povrijeđen, pa uradio nešto nečuveno

Sport.ba
20. 08. 2019 - 08:45
0
Shares

Nakon Messija i Suareza katalonski nogometni div Barcelona ostala je bez još jednog napadački orijentiranog prvotimca - Ousmanea Dembelea. 

Iz Barcelone su objavili da će Dembele izbivati idućih pet sedmica zbog povrede lijevog bedrenog mišića. 

Katalonski div ostao je tako na samo Antoineu Griezmannu u napadu za idući susret protiv Betisa, koji je na rasporedu nadolazećeg vikenda. 

griezmann

Suarez se ozlijedio u susretu 1. kola i gostovanja kod Athletic Bilbaa, dok se Messi ozlijedio u završnici priprema za novu sezonu. Messi bi se uskoro trebao vratiti na travnjak, dok bi Suarez mogao izbivati i do mjesec dana. 

Barcelona je u 1. kolu izgubila kod Athletica s 1:0, nakon čudesnog pogotka Artiza Aduriza samo minutu nakon što je ušao u igru. 

Inače, Dembeleu je ovo već šesta značajna povreda zbog koje će propustiti nekoliko sedmica nogometa otkako je stigao u Barcelonu iz Borussije Dortmund 2017. za 125 miliona dolara.

dembele3

Iako s 18 golova i 17 asistencija u 66 utakmica nema lošu statistiku u Barceloni, očekivala se još bolja produktivnost za pojačanje koje je plaćeno više od 100 miliona eura.

Uz to, Dembele je imao brojne probleme s ponašanjem izvan terena, kao što je kašnjenje na trening jer je noćima igrao videoigre. 

Javi Miguel, novinar AS-a, sada izvještava da je Dembele još jednom neoprezno reagirao. Osjetio je nelagodu u nozi, ali nikome nije rekao za to već je krenuo trenirati s ekipom. Nakon 20 minuta je stao zbog boli u zadnjoj loži i sada će propustiti više od mjesec dana nogometa.

Da se na vrijeme požalio klupskim doktorima, možda je ozljedu mogao spriječiti. Sada će drugi najskuplji igrač Barcelone propustiti šest prvenstvenih utakmica i početak Lige prvaka.

dembele

Ipak, tu nije kraj. Španski mediji su otkrili i to da je samo dan nakon poraza na "San Mamesu" otputovao za Senegal. Ništa tu ne bi bilo sporno da već tada nije bio povrijeđen, ali je to krio od ljekarskog tima Katalonaca.

Umjesto pregleda, otputovao je za Senegal. Madridska "Marca" otišla je korak dalje otkrivši da su iz Barcinog ljekarskog tima u subotu zakazali detaljne preglede kako bi vidjeli da li je Dembele ozbiljnije povrijeđen, ali da je on već otputovao za Senegal i isključio mobilni telefon kako ga niko ne bi mogao "uznemiravati".

Nakon posljednjeg ispada, sve su prilike da će Katalonci dobro zažaliti da su Francuza uopće i angažovali, pogotovo za onoliku astronomsku cijenu...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti