20. 08. 2019 - 15:00
Preko noći postao najveća prijetnja teniskim velikanima: Sanja...
907
Shares
Preko noći postao najveća prijetnja teniskim velikanima: Sanja naslov na US Openu, a Đoković, Nadal i Fedex itekako strahuju. Evo i zašto!

MEDVJEDEV SVE BOLJI

Preko noći postao najveća prijetnja teniskim velikanima: Sanja naslov na US Openu, a Đoković, Nadal i Fedex itekako strahuju. Evo i zašto!

Sport.ba/Tportal.hr
20. 08. 2019 - 15:00
0
Shares

Danil Medvjedev serijom od tri finala u nizu na velikim turnirima i osvajanjem Cincinnatija probio se na peto mjesto ATP liste i najavio pohod na US Open, gdje će pokušati zagorčati život uvijek istim favoritima: Đokoviću, Nadalu i Federeru...

Ovo je definitivno tenisko ljeto Danila Medvjedeva. Nakon što je dogurao do finala velikih turnira u Washingtonu i Montrealu, u Cincinnatiju je otišao do kraja i osvojio najveću titulu u karijeri, pritom izbacivši velikog favorita Novaka Đokovića.

Medvjedevu je to bila druga pobjeda u nizu protiv trenutno najboljeg tenisača svijeta i najava velikih stvari za budućnost. Naime, ovaj 23-godišnjak još ne zna za pravi uspjeh na Grand Slam turnirima, ali sada na US Open dolazi kao jedan od favorita.

Ipak, iskustvo nam govori da mlada generacija i dalje ne pronalazi rješenja za Federera, Nadala i Đokovića kad se igra na tri dobivena seta, a toga je svjestan i ovaj mladi Rus.

'Bio sam siguran da mogu osvojiti ATP Master 1000 turnir, što sam i napravio, ali s Grand Slamom je drukčije. Još uvijek nisam igrao tamo niti u četvrtfinalu. Bio bih na US Openu zadovoljan četvrtfinalom, no ne i sretan', izjavio je Danil Medvjedev nakon trijumfa protiv Goffina u finalu Cinncinatija pa zaključio:

'Sve ovisi o žrijebu. Ako dođem do četvrtfinala, želja će mi biti pobijediti sve i otići do kraja. No, moram ići korak po korak.'

medvedevDosad je na Grand Slam turnirima od mladih lavova najveću prijetnju legendama predstavljao Dominic Thiem koji je dvaput igrao u finalu Roland Garrosa, dok Medvjedev, Zverev, Ćorić, Tsitsipas, Shapovalov, Auger-Aliassime i ostali tek čekaju na dolazak do posljednje stepenice.

No, još uvijek od mladih niko nije uspio uzeti Federeru, Nadalu i Đokoviću jednu od najvećih teniskih kruna i možda je baš vrijeme u New Yorku da to netko napravi. Medvjedev se čini kao čovjek koji je spreman kreirati tu senzaciju...

Učitaj još novosti