18. 08. 2019 - 11:20
EMERY OBJASNIO: Evo zbog čega najskuplje pojačanje u historiji...
907
Shares
EMERY OBJASNIO: Evo zbog čega najskuplje pojačanje u historiji nije zaigralo od prve minute

PEPE JOŠ NIJE SPREMAN

EMERY OBJASNIO: Evo zbog čega najskuplje pojačanje u historiji nije zaigralo od prve minute

Sport.ba
18. 08. 2019 - 11:20
0
Shares

Trener Arsenala Unai Emery otkrio je kako Nicolas Pepe nije započeo utakmicu drugog kola Premier lige protiv Burnleya jer nije u potpunosti spreman kao ostatak njegovog tima, ali je i dodao kako je zadovoljan njegovim učinkom u drugom poluvremenu.

Francuz je ranije ovog ljeta stigao na Emirates iz Lillea za čak 80 miliona eura, što je novi rekord ‘Topnika’ kada su u pitanju dolazni transferi.

nicolas-pepe

Ipak, još uvijek nije startao niti jednu utakmicu od prve minute u dresu londonskog kluba, s obzirom da je i prošlog vikenda protiv Newcastlea u igru ušao 19 minuta prije kraja susreta.

Emery priznaje kako ne žuri s njim, te mu je spreman dati dovoljno vremena da se prilagodi na novo okruženje. Španjolski stručnjak je nakon današnje pobjede rezultatom 2-1 izjavio kako je zadovoljan nastupom Pepea u drugom poluvremenu.

Na press konferenciji nakon utakmice je rekao: “Pepeov učinak je vrlo dobar. Igrao je 45 minuta, tu je tek dvije sedmice i potrebno mu je više vremena da u potpunosti bude spreman. Razgovarao sam s njim jučer i pitao ga kako mu je ovdje, kako se osjeća i rekao je da napreduje, ali mu je potrebno još vremena i mislim da je 45 minuta, koliko je odigrao danas, za njega bilo taman.”

pepe

Bivši trener PSG-a je napravio tri izmjene u svom timu, a u priliku od prve minute su dobili Dani Ceballos, David Luiz i Alexandre Lacazette, i sva trojica su odigrali sjajno. Emery je mišljenja kako će širina igračkog kadra koje ima na raspolaganju biti od ključnog značaja ove sezone.

Dodao je: “Jedna stvar koju smo željeli poboljšati je konkurencija na svakoj poziciji u ekipi. Na primjer, danas tu nisu bili Granit Xhaka, Mesut Ozil, Rob Holding i Hector Bellerin. Sada imamo više opcija. Sezona je duga, bit će mnogo različtih situacija i okolnosti. Moramo ostati konkurentni.”

Učitaj još novosti