15. 08. 2019 - 17:29
Popovich uveo nova pravila: Evo šta je zabranio osakaćenom...
907
Shares
Popovich uveo nova pravila: Evo šta je zabranio osakaćenom

PRIPREME AMERIKANACA

Popovich uveo nova pravila: Evo šta je zabranio osakaćenom "dream teamu"

15. 08. 2019 - 17:29
0
Shares

Selekcija SAD u znatno oslabljenom sastavu uveliko se priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kini. 

Sinoć su Amerikanci odigrali trening meč protiv selekcije SAD koja je igrala kvalifikacije (selekcije sačinjene uglavnom od igrača iz razvojne lige), a tu je bilo i par košarkaša koji profesionalno igraju na "Starom kontinentu".

Uprkos ogromnoj razlici između dvije reprezentacije, ekipa Gregga Popovicha je u kratkom trening meču doživila težak poraz.

Naravno, ne treba taj rezultat uzimati previše ozbiljno, s obzirom da se igrala iza zatvorenih vrata. Pravi test za selekciju SAD slijedi u petak, kada se u Anaheimu budu sastali sa reprezentacijom Španije.

Mediji u SAD su se pozabavili i samim pripremama, kao i pravilima koja je Popovich postavio reprezentativcima i tvrde da ih nema mnogo.

Jedno je ipak da se prilikom zajedničkog doručka ne koriste mobilni telefoni, igračima je dozvoljeno da pričaju, ali između sebe. Iskusni stručnjak želi zbližiti ove momke i od njih u kratkom roku napraviti tim.

Khris Middleton ističe da sve ide dobrim tokom, da se igrači druže i da već imaju grupni chat u kojem se dopisuju.

Joe Harris dodaje da u ovom dijelu priprema i treba biti teško i da sada moraju iskoristiti trenutak i otkloniti sve probleme, ako ih ima.

Učitaj još novosti