15. 08. 2019 - 10:16
ZIDANE PONOVO NAPUŠTA REAL MADRID: Evo šta je razlog!
907
Shares
ZIDANE PONOVO NAPUŠTA REAL MADRID: Evo šta je razlog!

ZIDANE PONOVO NAPUŠTA REAL MADRID: Evo šta je razlog!

Sport.ba
15. 08. 2019 - 10:16
0
Shares

Zinedine Zidane jako je blizu tome da drugi put u svojoj karijeri podnese ostavku na mjesto trenera Real Madrida, a razlog je njegovo nezadovoljstvo upravom kluba. 

Do neslaganja s predsjednikom Perezom došlo je nakon što Real nije uspio dovesti Paula Pogbu iz Manchester Uniteda usprkos tome što je Zidane igračima obećao da će ga dovesti u svoju momčad. 

"Zidane je Pogbi osobno obećao da će ga dovesti u Madrid, a sada je zbog propalog transfera on ispao negativac", rekao je španjolski novinar Diego Torres britanskom Independentu pa dodao:

"To je samo pojačalo nepovjerenje koje Zidane ima prema Perezu. Za Zidanea, Pogba je temelj projekta koji želi izgraditi u Realu i njegovim ostankom u Manchesteru sve je ugroženo." 

Zidane se na Bernabeu vratio u martu nakon što je u maju 2018. iznenada dao ostavku. Nakon toga klub su vodili Julen Lopetegui i Santiago Solari, ali nijedan od njih nije se proslavio pa je Perez vratio Zidanea. 

Ipak, činjenica da Real nije uspio dovesti Pogbu naljutila je Zidanea i natjerala ga da ponovno razmisli o svojoj poziciji. Real je uz to imao i jako lošu predsezonu, izgubio je od Bayerna, Atletica i Tottenhama, a nije uspio pobijediti Arsenal i Romu. 

Sve to događa se usprkos tome što je Real u ovom prijelaznom roku potrošio više od 300 miliona eura na igrače poput Edena Hazarda, Luke Jovića i Edera Militaoa. 

Učitaj još novosti