14. 08. 2019 - 18:46
KONAČNO OTKRIVENO ZAŠTO SE SRUŠIO AVION EMILIANA SALE:...
907
Shares
KONAČNO OTKRIVENO ZAŠTO SE SRUŠIO AVION EMILIANA SALE: Istražitelji otkili bizaran uzrok

KONAČNO OTKRIVENO ZAŠTO SE SRUŠIO AVION EMILIANA SALE: Istražitelji otkili bizaran uzrok

14. 08. 2019 - 18:46
0
Shares

Sala i Ibbotson letjeli su iz Nantesa u Cardiff nakon što su francuski i velški klub dogovorili transfer vrijedan 17 miliona eura 

Gotovo sedam mjeseci nakon misteriozne smrti argentinskog nogometaša Emiliana Sale, izgleda da je konačno otkriven uzrok smrti njega i pilota Davida Ibbotsona koji su se u avionu srušili u kanal La Manche 21. januara ove godine.

„Salina je krv sadržavala karboksihemoglobin, spoj ugljičnog monoksida i hemoglobina visok čak 58 posto koji je vjerojatno bio fatalan za mladog nogometaša i njegovog pilota“, prenio je riječi istražitelja britanski BBC.

Ukratko, Sala i Ibbotson ugušili su se ugljičnim monoksidom te zbog toga završili na dnu oceana tijekom velikog nevremena usred zime. U posebnom izvješću Britanskog odjela za zrakoplovne nesreće navedeno je kako je toksikološki test krvi Emiliana Sale pokazao saturacijsku razinu od 58 % mješavine hemoglobina i ugljičnog monoksida, a sve preko 50 % se smatra potencijalno smrtonosnim, jer može izazvati nesvjesticu te moždani ili srčani udar.

sala-6

Iz Saline porodice poručuju da je potrebno detaljno proučiti olupinu zrakoplova kako bi se saznalo kako je došlo do istjecanja smrtonosnog plina u kabinu letjelice.

“Opasno visoka razina ugljičnog monoksida koja je pronađena u Emilianovom tijelu ostavlja mnoga neodgovorena pitanja. Kako je on umro, bit će ustanovljeno dodatnom istragom. Potrebno je saznati što više o ovom slučaju, jer sigurnost budućih putnika ovisi o tome”, stoji u izjavi porodice.

Odjel za zrakoplovne nesreće nastavlja istragu, a uskoro će biti objavljeno i završno izvješće.

Sala i Ibbotson letjeli su iz Nantesa u Cardiff nakon što su francuski i velški klub dogovorili transfer vrijedan 17 miliona eura, najveći u povijesti tada novopečenog premierligaša Cardiffa.

Sala je dotad uspješno igrao i zabijao u redovima Kanarinaca koje je vodio nekadašnji trener Dinama Vahid Halilhodžić, a poginuo je na vrhuncu karijere. Njegovo tijelo i tijelo pilota tražili su duže od mjesec dana.

Učitaj još novosti