14. 08. 2019 - 09:10
"Bilo bi odlično ako trofejom započnem trenersku karijeru na...
907
Shares

FRANK LAMPARD:

"Bilo bi odlično ako trofejom započnem trenersku karijeru na klupi Chelseaja"

Sport.ba
14. 08. 2019 - 09:10
0
Shares

Šef stručnog štaba londonskog fudbalskog velikana Chelseaja Frank Lampard uvjeren je da će pobijediti tim Liverpoola u meču Superkupa Evrope koji će se večeras odigrati u Istanbulu.

Aktuelni osvajači UEFA-inih Lige prvaka i Evropa lige Liverpool i Chelsea će na stadionu Bešiktaša “Vodafone Arena“ igrati meč Superkupa Evrope, što će im biti prilika za prvi trofej u novoj sezoni.

Tim londonskih “plavaca“ u grad na Bosforu je stigao preksinoć, a novinarima se obratio nekadašnji fudbaler, a danas trener ekipe Lampard.

“Očekujem pozitivan rezultat. Moji igrači i ja smo uvjereni da ćemo pobijediti. Zasluženo smo došli do ovog meča i osvajanjem trofeja želimo zaključiti uspješnu prošlu sezonu“, kazao je Lampard.

Ističući važnost meča za trofej Superkupa Evrope, Lampard je kazao da je svjestan da Liverpool ima odlične fudbalere i fenomenalnog menadžera koji su prošle sezone osvojili Ligu prvaka.

“Ovaj meč je za nas odličan test. Moramo dati maksimum kako bismo pobijedili. Bilo bi odlično ako trofejom započnem trenersku karijeru na klupi Chelseaja", kazao je Lampard.

Lampard je također kazao da će biti teško naći adekvatnu zamjenu za Edena Hazarda koji je ovog ljeta iz Chelseaja prešao u Real Madrid.

“Hazard je jedan od najboljih fudbalera. Svake sezone je bio nosilac igre i lider na terenu. Nećemo moći popuniti njegov nedostatak. Pokušat ćemo timskom igrom adekvatno zatvoriti tu prazninu. Moramo biti strpljivi. Chelsea je veliki klub koji je i ranije prevazilazio odlaske velikih fudbalera poput Drogbe i Terryja", kazao je Lampard.

Lampard je otkrio da N'Golo Kante ima lakšu povredu, baš kao i Antonio Rudiger i Willian.

On je izrazio zadovoljstvo što će meč suditi fudbalske sutkinje Stephanie Frappart, Manuela Nicolosi i Michelle O'Neill te je dodao da je to historijski trenutak za fudbal.

Španski reprezentativac i fudbaler Chelseaja Cesar Azpilicueta kazao je da je tim spreman došao da pobijedi u Istanbulu.

"Znamo da igramo protiv jake ekipe. Dobro smo se spremili i želimo pobijediti. Na sonu je još jedan evropski trofej. Nemate uvijek šansu da se borite za Superkup Evrope. Sretni smo što smo tu", poručio je Azpilicueta.

Još jedan Španac u redovima Chelseaja Pedro Rodriguez također je uvjeren u pobjedu protiv Liverpoola.

"Atmosfera u timu je na vrhunskom nivou. Igramo važan meč i bilo bi odlično da sezonu otvorimo pobjedom i s trofejom. Moramo biti kompaktni na terenu i nadamo se pobjedi", kazao je Rodriguez.

Učitaj još novosti