13. 08. 2019 - 17:46
Murray najavio kada će ponovo biti u top formi: "Kada izađete...
907
Shares
Murray najavio kada će ponovo biti u top formi:

NAKON POVRATKA

Murray najavio kada će ponovo biti u top formi: "Kada izađete na teren, sve je drugačije"

13. 08. 2019 - 17:46
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Britanski teniser Andy Murray rekao je da vjeruje kako će se do Australian Opena u januaru u potpunosti oporaviti i biti u mogućnosti da konkuriše za vrh svjetskot enisa.

Murray je jučer odigrao prvi meč u singlu od operacije kuka, na koju se odlučio da bi prije svega mogao ponovo normalno hodati. Nekada prvi teniser svijeta i osvajač tri Grand Slama je izgubio od Richarda Gasqueta u dva seta na startu Mastersa u Cincinnatiju.

Murray je poslije poraza najavio da neće igrati US Open jer, kako je rekao, još nije u stanju da izdrži potencijalne mečeve u pet setova.

„Mislim da je otprilike između devet i 12 mjeseci poslije operacije vrijeme kada bi trebao ponovo biti u top formi fizički. Što se tiče brzine, ona bi se trebala vratiti za 12 mjeseci najviše“, rekao je Murray BBC-u.

To znači da Murray ima realnu šansu da bude spreman za Australian Open, koji počinje 20. januara.

„Napredovao sam u brzini, ali je ona linearna i na testovima koji se ponavljaju, dok tokom meča mijenjate pravac i morate reagovati na loptice, ali i predviđati. Način na koji se mogu vratiti je samo igranje mečeva. Možete da postignete koliko god ciljeva želite, ali kada izađete na teren, sve je drugačije“, naglasio je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti