13. 08. 2019 - 13:25
Zvezda bez trojice u revanšu protiv Kopenhagena, težak zadatak...
907
Shares
Zvezda bez trojice u revanšu protiv Kopenhagena, težak zadatak za Modre i Maribor

KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

Zvezda bez trojice u revanšu protiv Kopenhagena, težak zadatak za Modre i Maribor

Sport.ba
13. 08. 2019 - 13:25
0
Shares

Bez čak trojice povrijeđenih fudbalera, Milana Pavkova, Mohameda el Fardua Bena i Srđana Babića, ekipa Crvene zvezde će u revanš utakmici 3. kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona u gostima u utorak veče pokušati nadmudriti Kopenhagen.

Na stadionu "Parken" šampion Srbije nakon 1:1 u Beogradu pokušaće da eliminiše danskog šampiona i tako se plasira u zadnje kolo kvalifikacija najjačeg evropskog klupskog takmičenja, što im kao bonus donosi zagarantovano učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

"Naravno da nije lako na put i utakmicu s jakim protivnikom krenuti oslabljen brojnim povredama. Međutim, naoružani smo samopouzdanjem zbog odlične igre u prvoj utakmici. Tada nismo imali sreće da postignemo gol više, ali sam siguran da i dalje imamo snage i znanja da igru ponovimo i ovoga puta pobedimo u Danskoj", poručio je trener Crvene zvezde Vladan Milojević, koji je na listu putnika uvrstio 19 igrača, među njima i naknadno prijavljenog novajliju iz Rada Njegoša Petrovića.

Pavkov je ostao u srpskoj prijestonici jer se nije uspio opraviti od povrede zadobijene u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Na drugoj strani, Ben ima probleme još iz Helsinkija, a Babić je van stroja od prošlog meča u domaćem prvenstvu u Superligi Srbije protiv Mladosti iz Lučana.

"Crveno-bijele" na sjeveru Evrope očekuje paklena atmosfera na stadionu čiji je kapacitet 38.000 gledalaca. Iako su u prvom meču bili bliže porazu nego pobjedi, a na kraju izvukli remi, sudeći prema informacijama iz medija u Skandinaviji Danci večerašnji susret dočekuju uvjereni u prolazak dalje.

"Oni su ubeđeni u njihov prolaz, mi u suprotno, pa onda neka 'onaj gore' odluči. Očekujem sličnu utakmicu kao u Beogradu. Biće veoma teško, čeka nas pun stadion. Danci sada misle da su u blagoj prednosti, a to nama može biti prilika koju treba da iskoristimo", rekao je Miloš Degenek.

Reprezentativac Australije naglasio je da Crvena zvezda mora igrati napadački, jer rezultat iz Beograda ne daje im za pravo neku drugu taktiku.

"Moramo da damo gol, ali u isto vreme i da budemo pametni i oprezni. Faliće nam i Ben i Pavkov, Babića isto nema, ali mi smo ekipa i moramo da se žrtvujemo i za njih, pa bože zdravlja da igraju u sledećem kolu", dodao je Degenek. 

Ukupno deset revanš utakmica 3. kola kvalifikacija igra se večeras. Od klubova iz regiona na teren će istrčati, između ostalih, i Dinamo Zagreb. "Modri" će u Mađarskoj protiv Ferencvaroša tražiti prolaz dalje nakon 1:1 odigranih prije sedam dana na "Maksimiru". Težak zadatak imaće u gostima Maribor, koji je kući poražen od Rozenborga 1:3. 

Parovi večerašnjih mečeva, od 18.30: Karabag - APOEL (prva utakmica 2:1), od 19: Rozenborg - Maribor 3:1, od 19.30: Dinamo Kijev - Klub Briž (0:1) od 20: Kopenhagen - Crvena zvezda (1:1), Ferencvaroš - Dinamo Zagreb (1:1), od 20.30: Ajaks - PAOK (2:2), LASK - Bazel (2:1), Olimpijakos - Basaksehir (1:0), od 20.45: Seltik - Kluž (1:1), od 21: Porto  - Krasnodar (1:0).

Učitaj još novosti