10. 08. 2019 - 15:26
Šampioni započeli u stilu: Petarda Cityja u Londonu, hat-trick...
907
Shares
Šampioni započeli u stilu: Petarda Cityja u Londonu, hat-trick Sterlinga

PREMIER LIGA

Šampioni započeli u stilu: Petarda Cityja u Londonu, hat-trick Sterlinga

10. 08. 2019 - 15:26
0
Shares

Fudbaleri Manchester Cityja slavili su na gostovanju u Londonu protiv ekipe West Hama sa čak 0:5 (0:1).

Od starta je postalo jasno da je pred "čekićarima" jako težak zadatak, povremeno su prijetili preko Hallera, ali uglavnom bezopasno.

Sa druge strane, Cityja je od devetog minuta i odlične prilike za Mahreza nizao šanse, da bi Fabianski konačno kapitulirao u 25. minuti. Mahrez pronalazi Walkera, ovaj zavrće loptu pred gol rivala, gdje se sjajno snašao Gabriel Jesus, koji postiže prvi gol za aktuelne šampione u novoj sezoni.

Ipak, nakon samo šest minuta igre u nastavku, kontra "građana" kao iz udžbenika, De Bruyne pronalazi Sterlinga, a ovaj put do mreže rivala za 2:0. 

Samo koji minut kasnije, Guardiolini puleni dolaze i do trećeg pogotka, ovoga puta je Sterling nesebično proigrao Jesusa, da bi ovaj lako pogodio. Ipak, stupio je VAR na scenu, procijenjeno je da je Sterling bio u ofsajdu, pa je ovaj pogodak poništen.

Igrao se 75. minut kada je Mahrez sjajno pronašao Sterlinga, ovaj je pobjegao odbrani West Hama i matirao Fabianskog za 3:0. I ta situacija se gledala pomoću video tehnologije, ali je utvrđeno da Sterling ovoga puta ipak nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

U 84. minutu Mahrez pada u kaznenom prostoru rivala, Diop ga je srušio, Mike Dean je pokazao na bijelu tačku. Izveo ga je Aguero, ali traljavo, Fabianski je sačuvao njegov udarac. No, opet je VAR uradio svoje, ispostavilo se da je Fabianski prerano izašao sa gol linije, te je Aguero dobio novu priliku, ponovo je izveo jedanaesterac, ovoga puta daleko bolje za 4:0.

Igrao se drugi minut nadoknade, Mahrez pronalazi Sterlinga, ovaj bježi odbrani domaćina i kompletira svoj hat-trick za ubjedljivih 5:0 na startu nove sezone.

Učitaj još novosti