08. 08. 2019 - 08:11
FK Sarajevo: Danas utakmica na Bilinom Polju
907
Shares
FK Sarajevo: Danas utakmica na Bilinom Polju

FK Sarajevo: Danas utakmica na Bilinom Polju

08. 08. 2019 - 08:11
0
Shares

Fudbalski klub Sarajevo danas će od 19:45 na stadionu Bilino Polje u Zenici odmjeriti snage s bjeloruskim predstavnikom FK BATE Borisov u okviru trećeg kola kvalifikacija Europa lige.

Trener FK Sarajevo Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski obratili su se novinarima pred sutrašnji susret te najavili maksimalno zalaganje igrača FK Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Musemić je rekao kako su proteklih dana pregledali snimke s utakmicama FK BATE Borisov te analizirali mane i dobre strane ovog tima.

"Nadam se da smo se u ovih 10-ak dana uspjeli upoznati s FK BATE Borisov i kvalitetama i manama, ekipom koja je od posljednjih 11 godina igrala 9 godina u grupnim fazama Lige Europa ili Lige prvaka, dovoljno govori o kakvom se timu radi. U sutrašnjoj utakmici, svaki rezultat bez primljenog gola je za nas aktivan, nadam se da možemo i sutra postići gol, kao protiv Celtica, uz dozu pametne igre i discipline bez obzira na određene kadrovske probleme. U odnosu na utakmicu sa Slobodom, Šišić i Ahmetović se vraćaju u kadar i Ahmetović će vjerovatno početi utakmicu, ostali su još uvijek povrijeđeni", rekao je Musemić.

Musemić je rekao kako uz pametnu igru mogu postići dobar rezultat, kako je i drugi bh. predstavnik u Europa ligi Zrinjski uradio protiv favoriziranog Utrechta.

 

Učitaj još novosti