07. 08. 2019 - 08:43
DELIJE UZ SLIKU ČETNIČKOG VOJVODE ISPROZIVALI HRVATE: UEFA će...
907
Shares
DELIJE UZ SLIKU ČETNIČKOG VOJVODE ISPROZIVALI HRVATE: UEFA će ih žestoko kazniti za ovo

OSVANULA PORUKA

DELIJE UZ SLIKU ČETNIČKOG VOJVODE ISPROZIVALI HRVATE: UEFA će ih žestoko kazniti za ovo

07. 08. 2019 - 08:43
0
Shares

Navijači Crvene Zvezde sinoćnji meč protiv Kopenhagena su iskoristili da odgovore Hrvatskoj na proslavu operacije Oluja.

Proslava operacije Oluja se u Hrvatskoj obilježava kao dan oslobođenja zemlje od srpske okupacije i pobune, dok se u Srbiji doživljava kao dan teškog stradanja i egzodusa Srba iz Hrvatske.

U nedjelju smo mogli vidjeli Torcidinu koreografiju na Poljudu gdje prikazuju kako hrvatski protuoklopnjaci uništavaju srpski tenk, a dva dana kasnije je na Marakani osvanula sljedeća poruka:

"Presiti se zemlja od krvavog vala, ali vam pobjeda ne osvijetli lice, jer lovor ne niče s bunjišta i kala, on je za heroje, a ne za ubojice".

Ovo su stihovi pjesme "Sin tisućljetne kulture" srpskog pjesnika Jovana Dučića, koji ju je napisao o Hrvatima i tako je cinično naslovio zgrožen ustaškim zločinima nad Srbima tokom Drugog svjetskog rata.

Na utakmici protiv Kopenhagena osvanula je i zastava s likom Draže Mihajlovića, vođe četničkog pokreta koji je nakon Drugog svjetskog rata strijeljan kao ratni zločinac. 

Učitaj još novosti