06. 08. 2019 - 23:50
Vins Karter apsolutni rekorder NBA lige, "zakucava" 22. sezonu
907
Shares
Vins Karter apsolutni rekorder NBA lige,

SJAJNI KOŠARKAŠ

Vins Karter apsolutni rekorder NBA lige, "zakucava" 22. sezonu

06. 08. 2019 - 23:50
0
Shares

Košarkaš Vins Karter (42) možda nema šampionski prsten, ali to ga nije spriječilo da postane jedna od legendi NBA lige, u kojoj će igrati rekordnu 22. sezonu.

Amerikanac je 1998. kao peti pik ušao u najjaču košarkašku ligu na svijetu, a prema izvještajima iz SAD još ne namjerava da ode u penziju. Mediji prenose da će Karter potpisati novi ugovor s Atlantom i tako na listi igrača koji su najduže igrali u NBA ligi prestići dosadašnje rekordere Roberta Periša, Kevina Vilisa, Kevina Garneta i Dirka Novickog. Po 20 sezona u NBA ligi su provele legende Karim Abdul Džabar i Kobi Brajant.

"Znam da sam u sportu u kojem mediji i navijači mogu biti okrutni. To je kao: 'Star si da igraš i protiv momaka koji su duplo mlađi od tebe. Ne bi trebalo da budeš ovdje'. Ali, meni je cilj da dokažem da to mogu da radim. Puno sam radio na mentalnoj i fizičkoj pripremi", rekao je u jednom intervjuu Karter, koji je prošle godine nosio dres Atlante.

Smatra da i dalje ima isti pristup igri i radnu etiku i to je ono što ga drži u igri. Dokazao je da može da se nosi i sa mlađima, a vjerovatno na početku karijere nije ni mogao da zamisli da će u najjačoj ligi na svijetu provesti više od dvije decenije, da će nositi dresove Toronta, Nju Džerzija, Orlanda, Finiksa, Dalasa, Memfisa, Sakramenta i Atlante, te postići više od 25.000 poena (trenutno je na brojki 25.430, što je 20. učinak u istoriji lige). Može da se pohvali da je osam puta bio učesnik Ol star utakmice, bio je i ruki godine, a među najljepšim momentima u karijeri je i zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

Učitaj još novosti