05. 08. 2019 - 18:22
VALVERDE IMA VLAŽNE SNOVE Barca puna zvijezda, evo kako će...
907
Shares
VALVERDE IMA VLAŽNE SNOVE Barca puna zvijezda, evo kako će izgledati formacija!

NOVA POJAČANJA

VALVERDE IMA VLAŽNE SNOVE Barca puna zvijezda, evo kako će izgledati formacija!

24sata.hr
05. 08. 2019 - 18:22
0
Shares

Barcelona je spremna za posljednju etapu svojih priprema. Bit će to mini-turneja u SAD-u gdje će se dva puta susresti s istim klubom, Napolijem, ali u dva različita grada - Miamiju i Detroitu. 

Ernesto Valverde će na raspolaganju imati cijelu momčad, osim argentinske zvijezde Lionela Messija koji se ozlijedio ubrzo nakon što se vratio treninzima. Ono što se očekuje od Barceloninog stratega na posljednjem predsezonskom izazovu je poliranje svoje momčadi prije nego krenu u prave izazove La lige. 

Naime, na predstavljanju momčadi za narednu sezonu, i trener Ernesto i desetka Messi, naglasili su kako očekuju da će Barcelona i u sezoni 2019./2020. biti u borbi za prve pozicije u svim natjecanjima.

Organizacija napada

Primarno će biti za Ernesta naći način u kojemu će Messi, Suarez i Griezmann izgledati dobro zajedno na trenu. Sigurno je da, s ta tri imena, Barcelona ima možda i najbolji napadački trio, ne samo u domaćoj ligi, nego i šire, ali je bitno na pravilan način uigrati velike individualne talente. 

Naime, Messi je stalni igrač među njima, a Ernesto na njega na ovome putovanju neće moći računati, niti ga testirati u svojim kombinacijama zbog njegove ozlijede lista. S druge strane, Dembele se također nada svojoj šansi u predsezoni kako bi se dokazao kao dobra opcija u budućim utakmicama.

Velverde je istaknuo da je njegova momčad "pretrpana" u vezi. Frenkie de Jong je vjerojatno samim svojim dolaskom osigurao svoju poziciju, budući da je najavljen kao jedno od najvećih pojačanja cijelog prijelaznog roka, no pitanje je koga će Ernesto postaviti uz njega kako bi osigurao dobar protok lopte u narednoj sezoni.

Čvrsta obrana

Dolazak Juniora Firpa upotpunio je zadnju liniju Barcelone u kojoj Valverde ima velike mogućnosti kombiniranja jako dobrih igrača.  Ipak, morat će odabrati četvoricu koja će startati u sezoni, a vjerojatno će to odrediti upravo minute koje će odigrati u Americi. 

barca-11

Davanje šanse mladim igračima

Mladim igračima nije lako probiti se u klubu kao što je Barcelona i dobiti priliku među svim tim velikim imenima. No, Ernesto i tu ima slatke muke. Riqui Puig i Carles Perez pokazali su se ovo ljeto kao sjajne buduće nade Barcelone i nije isključeno da će zaigrati, barem u pripremnim utakmicama. 

 

Učitaj još novosti