05. 08. 2019 - 16:24
SRBI OGORČENI NA KOREOGRAFIJU HAJDUKA "Oni jezivo slave...
907
Shares
SRBI OGORČENI NA KOREOGRAFIJU HAJDUKA

GODIŠNJICA OLUJE

SRBI OGORČENI NA KOREOGRAFIJU HAJDUKA "Oni jezivo slave ubijanje našeg naroda!"

05. 08. 2019 - 16:24
0
Shares

Hajduk je jučer ostvario treću pobjedu u prvenstvu slavivši 3:0 protiv Lokomotive, čime su zadržali maksimalan učinak. 

Pri početku drugog poluvremena utakmice na Poljudu navijačka grupa Torcida je priredila spektakularnu interaktivnu koreografiju.

Koreografija je posvećena godišnjici obilježavanja Oluje, a na njoj je pisalo: "Mene zove domovina. Slobodna ćeš ostati." 

Srpski mediji nisu najbolje reagirali na tu koreografiju, mnogi od njih kritizirali su Torcidu jer tvrde da "tako slave ubijanje i protjerivanje Srba". Precizniji je u opisu razloga ljutnje bio srpski Kurir.

“Torcida jezivom koreografijom slavila Oluju. Domobran sa zoljom i tenkovi u plamenu! Radi se o jednoj od najekstremnijih navijačkih grupa koja otvoreno pokazuje mržnju prema Srbima. Oni su na utakmici Hajduka i Lokomotive spremili interaktivnu koreografiju u kojoj su predstavili kako je Hrvatska uništila tenkove vojske JNA. Na njihovoj tribini je bila koreografija predstavljena kao hrvatska zastava, a na njoj su bile tri šetalice, dvije su predstavljale tenkove s oznakama vojske JNA, dok je treća bio domobran sa zoljom", pišu iz Kurira pa dodaju:

"Ubrzo je oko jednog tenka upaljena dimna bomba kako bi prikazali kako gori tenk, a koji je potom zgužvan i uništen, pa je baklja upaljena i kod drugog tenka koji je zapaljen, da bi onda bila podignuta šahovnica. Također, na ogradi je najprije bio transparent ‘Mene zove domovina’, koji je kasnije promijenjen u ‘Slobodna ćeš ostati”.

Kratak komentar dao je i Telegraf. 

“Jeziva koreografija Torcide koja veliča Oluju: Srpski tenkovi u plamenu na Poljudu”, napisali su iz Telegrafa.

Učitaj još novosti