03. 08. 2019 - 14:15
SVE JE DOGOVORENO Pojačanje za obranu titule: CSKA dovodi...
907
Shares
SVE JE DOGOVORENO Pojačanje za obranu titule: CSKA dovodi odbačenu zvijezdu

MIKE JAMES

SVE JE DOGOVORENO Pojačanje za obranu titule: CSKA dovodi odbačenu zvijezdu

03. 08. 2019 - 14:15
0
Shares

Nakon osvajanja Eurolige, u redovima CSKA iz Moskve uslijedile su tektonske promjene. Klub je napustio prvi strijelac Cory Higgins koji je otišao u Barcelonu za golem novac, a potom su otišla i vjerojatno dva najbitnija igrača kluba – fantastični bekovski par Sergio Rodriguez (Milano) te Nando De Colo (Femerbahce). Uz to je i pouzdani centar Othello Hunter promijenio sredinu te otišao u Maccabi.

Dosad su bili stigli Ron Baker, Kosta Koufos, Darun Hillard, Janis Strelnieks i Johannes Voightmann, a prema navodima Eurohoopsa, jednogodišnji ugovor dogovorio je i Mike James.

Sada već bivši playmaker Olimpije Milano prošle je sezone bio uvjerljivo najbolji strijelac Eurolige. U 30 utakmica regularnog dijela sezone, James je zabijao čak 19.8 poena u prosjeku, dok je drugi bio Nando De Colo sa samo 14.7 koševa po utakmici. Tome je dodavao i 6.4 asistencije, 3.8 skokova te 1.3 ukradenu loptu, sve dovoljno za valorizaciju od 20.2 prosječna poena, što je fantastičan učinak, a samo je još Nikola Milutinov s 20.05 prosječnom valorizacijom prešao magičnu granicu od 20 indeksnih poena.

Ipak, ove briljantne brojke kakve rijetko viđamo u Euroligi nisu bile dovoljne da i ove sezone ostane u prijestolnici mode iako je imao ugovor i za nadolazeću godinu. No, stigao je novi trener Ettore Messina, koji je odmah naglasio da se stil igre Mikea Jamesa ne uklapa u njegovu viziju te mu je odmah poručio da za njega mjesta neće biti. Ubrzo su klub i igrač raskinuli ugovor, a bilo je jasno kako ovaj pakleni strijelac neće dugo biti bez kluba. Dmitris Itoudis odmah je odlučio dovesti bivšeg igrača New Orleansa, Phoenixa, Baskonije i Panathinaikosa, a uskoro očekujemo da ova suradnja postane i službena.

Učitaj još novosti