03. 08. 2019 - 11:30
OŠTAR ISTUP RAZLJUTIO NAJVEĆU KOŠARKAŠKU ZVIJEZDU DANAŠNJICE...
907
Shares
OŠTAR ISTUP RAZLJUTIO NAJVEĆU KOŠARKAŠKU ZVIJEZDU DANAŠNJICE 'LeBronu Jamesu su uvijek išle sve zasluge, a nikad ni za što nije bio kriv'

NBA

OŠTAR ISTUP RAZLJUTIO NAJVEĆU KOŠARKAŠKU ZVIJEZDU DANAŠNJICE 'LeBronu Jamesu su uvijek išle sve zasluge, a nikad ni za što nije bio kriv'

03. 08. 2019 - 11:30
0
Shares

Tri mjeseca nakon što je u New Orleansu kao izvršni predsjednik Pelicansa preuzeo košarkaške operacije kluba s momčadi u potpunom rasulu, nekadašnji GM Clevelanda, prvak s Cavsima 2016. godine - David Griffin (45), s puno je sreće napravio uspješnu rekonstrukciju. Pritom mu je silno pomogao prvi pick drafta, koji su Pelicansi mimo svih očekivanja dobili na lutriji, a prije nego što je je Griffin njime izabrao Ziona Williamsona, odradio je na papiru sjajnu razmjenu za Anthonyja Davisa jer su u New Orleans stigli Lonzo Ball, Brandon Ingram i Josh Hart te tri picka prvih runda drafta.

A dok slaže momčad s kojom bi u sljedećoj sezoni mogao napasti doigravanje jer su stigli još i veterani J. J. Redick i Derrick Favors, prvi operativac Pelicansa je kao miljenik medija (proteklih godina radio je kao televizijski analitičar i izgradio dobre odnose) čest gost u brojnim emisijama te zanimljiv sugovornik brojnim novinarima. Jedan od njih je i Jake Fischer iz Sports Illustrateda, koji je objavio intervju s Griffinom u kojemu je ovaj svojim izjavama izazvao brojne reakcije. Iz jednostavnog razloga što se "dirnuo" u LeBrona Jamesa, odnosno na njihove tri zajedničke godine u Clevelandu.

- Sve što smo radili bilo je anorgansko i neodrživo te, iskreno, nimalo zabavno. Bio sam očajan. Doslovno u trenutku kad smo osvojili naslov (povijesni preokret Cavsa nakon 1-3 protiv Warriorsa u velikom finalu 2016. godine), znao sam da odlazim. Ništa me nije moglo zadržati, baš nikakav novac.

8-lebron-james-sad-kosarka-89-milijuna-usd-placa-i-bonusi-36-sponzorstva-53-ed660e081f6e3ec5eda3caea37e3d94c-gallery-single-view

Dio problema, barem tako danas tvrdi Griffin, bili su i Jamesovi jednogodišnji ugovori, nepodnošljiv pritisak da se oko najboljeg košarkaša svijeta složi momčad vrijedna naslova prvaka, a zanimljiv detalj iz intervjua je i priznanje da je "sam plakao u spremištu za metle" dok su igrači u Oaklandu slavili naslov prvaka. A trebalo mu je puno da frustracija prođe.

- Nakon odlaska iz Clevelanda jedno vrijeme nisam gledao NBA ligu, nisam više volio ovu igru. Predugo sam bio fiksiran isključivo na ishod i zbog toga je nestalo radosti.

Okruženje u Cavaliersima tih se godina često sa strane ocjenjivalo kao "otrovno", a to se vezalo uglavnom uz LeBrona Jamesa.

- Razlog tome je što su LeBronu uvijek išle sve zasluge, a ni za što nije bio kriv. Ljudi ne voli biti dio takvog svijeta.

lebron4

Ovom izjavom je najviše razljutio Jamesa iz čijeg je kampa stigla informacija da im je Griffin rekao kako u ovim izdvojenim izjavama "nedostaje kontekst". Ali, opet je rekao i ovo:

- Mislim da LeBron više nije ista "životinja" kad je u pitanju pobjeđivanje.

Naslov prvaka 2016. je, prema Griffinovu mišljenju, zadovoljio Jamesa toliko da više ne grize kao prije, što ni u kojem slučaju nije dobra vijest za Lakerse. Međutim, povrh svega je bivši GM Cavsa svoju suradnju s najboljim košarkašem svijeta ocijenio - odličnom.

lebron

- Moraš biti spreman na teške razgovore s LeBronom i ja sam uvijek bio. Imali smo odličan odnos zato što bih mu ja rekao što treba čuti, a on je to poštovao jer je znao da mu govorim iz pravih razloga.

A tri godine poslije David Griffin odlučio je javno iznijeti sve ovo...

Učitaj još novosti