31. 07. 2019 - 20:50
NOVINAR OTKRIO NOVE DETALJE POSLIJE FINALA: Nakon bolnog...
907
Shares
NOVINAR OTKRIO NOVE DETALJE POSLIJE FINALA: Nakon bolnog poraza od Đokovića, Federer nije mogao da obuzda suze

NOVINAR OTKRIO NOVE DETALJE POSLIJE FINALA: Nakon bolnog poraza od Đokovića, Federer nije mogao da obuzda suze

31. 07. 2019 - 20:50
0
Shares

Od epskog finala Vimbldona prošlo je više od dvije sedmice, no, vijesti o tom duelu i dalje pristižu.

Novak Đoković je nakon nezapamćene borbe koja je trajala skoro 5 sati, pobjedio osmostrukog šampiona nezvaničnog prvenstva svijeta u tenisu sa 3:2 u setovima. Meč je obilovao istorijskim elementima pa pored toga što je najduže finale u istoriji Vimbldona, takođe će ostati zabilježeno da je u njemu po prvi put u istoriji ovog turnira pri rezultatu 12:12 odigran taj-brejk. Cijela ta istorija pripada onome ko pobjedi, a taj neko ko je odnio sve tog nedeljnog popedneva bio je Novak Đoković. Iako je bio na samom rubu poraza, iako je protiv sebe, pored izvanrednog protivnika, imao i cijeli stadion, ništa ga nije spriječilo da na kraju trijumfuje i uđe u anale teniske istorije. 

screenshot-16-1000x0

Takva velika pobjeda značila je i još jedan veliki poraz i tugu za Rodžera Federera. Bio je jako blizu rekordne 9. titule na Vimbldonu i još jačem utemeljenju sebe kao najvećeg tenisera svih vremena. Za sada ta rasprava postaje nikad zanimljivija i sportska javnost Đokovića htjela to ili ne mora uvrstiti u te debate.

O tome kako se osjećao švajcarski teniser i vlasnik 20 Gren slem turnira pisao je i jedan argentinski novinar. 

Po njegovim navodima Federer je poslije meča dugo bio u svlačionici i plakao. Iako je dao sve od sebe da na pres konferenciji, održanoj neposredno nakon završetka meča, ne prikazuje znake frustracije ipak su ga emocije savladale onog trenutka kad je ostao sam.

Rodžeru nije strano da nakon velikih pobeda, ali i poraza, brizne u plač. Svi se još uvijek sjećaju svečane ceremonije dodjele pehare 2009. godine na Australijen Openu kada je izašao kao poražen iz duela sa Rafaelom Nadalom i zaplakao pred punom "Rod Lejver" arenom.

Federer če se ovog novembra nakon 9 godina ponovo pojaviti pred argentinskom publikom povodom odigravanja egzibionog meča. Nije još sasvim poznato ko će mu biti rival u tom duelu, ali su najčešća imena koja se pominju nemački teniser Aleksandar Zverev i ovogodišnji finalista Rolan Garosa Dominik Tim.  

Mnogi mediji prenose da je trnutno 3. reket svijeta sa svojom porodicom odmah poslije finala otputovao za Švajcarsku kako bi pokušao da se izoluje i što manje razmišlja o tenisu. Da li će mu i kojoj mjeri pomoći ta izolacija podno Alpa pokazaće nastavak sezone u kom predstoji odigravanje posljednjeg Gren slema - Us opena. 

Učitaj još novosti