31. 07. 2019 - 14:02
Patrice Evra otkrio da ga je United izdao, i da je prijetio ...
907
Shares
Patrice Evra otkrio da ga je  United izdao, i da je  prijetio  Woodwardu

Patrice Evra otkrio da ga je United izdao, i da je prijetio Woodwardu

31. 07. 2019 - 14:02
0
Shares

PATRICE EVRA, francuski veseljak i jedan od najboljih svjetskih lijevih bekova u posljednja dva desetljeća, u ponedjeljak je objavio završetak karijere.

Rođeni Senegalac najveći i najbolji dio karijere, od 2006. do 2014., proveo je u Manchester Unitedu, ali s divom s Old Trafforda nije se rastao na lijep način. Sad kad je okončao igračku karijeru, otvorio se u razgovoru za Soccer AM.

Iako je već debelo zagazio u tridesete, Evra je u prvoj sezoni nakon odlaska sir Alexa Fergusona i dalje bio neizostavni prvotimac Uniteda. Štoviše, pred kraj te sezone objavljeno je da je produljio ugovor, da bi samo dva mjeseca kasnije iznenadio svijet i prešao u Juventus.

Za iduću sezonu Crveni vragovi dogovorili su dolazak Lukea Shawa iz Southamptona, ali i prije toga Evra je već odlučio da želi otići. No možda bi i ostao da ga direktor kluba Ed Woodward nije "izdao".

 

"Prije završetka sezone Ed mi je rekao: 'Patrice, ostat ćeš još jednu godinu jer imamo opciju u tvom ugovoru.' Ja sam njemu rekao da moram otići iz obiteljskih razloga. Stisnuo mi je ruku i rekao da razumije.

A onda, u svibnju, imao sam rođendansku večeru u Dubaiju te sam primio poruku od agenta. Rekao mi je da odem na neko tiho mjesto i poslao mi poruku s priopćenjem iz Uniteda u kojem kažu da su sretni što su produljili moj ugovor na još jednu godinu. Poludio sam, bio sam vrlo razočaran.

Nazvao sam Eda i psovao na telefon, čak mu i prijetio. Rekao je da ne mogu tako razgovarati s direktorom i da će me kazniti. Nakon toga nazvao me Ryan Giggs i rekao mi da ne mogu otići samo zbog jednog čovjeka, ali to mi je zapravo bio povod da odem. Već bih ranije rekao supruzi da ćemo otići, ali duboko u sebi nisam osjećao da mogu. To me poguralo.

Razumijem zašto je Ed to učinio. Bio sam jedini od starijih igrača koje je želio zadržati, čak i David Moyes je to rekao prije nego što je dobio otkaz. Rekli su Riju Ferdinandu i Nemanji Vidiću da ih više ne trebaju, ali u svlačionici trebaš snažne karaktere. Razumio sam Eda, ali nisam razumio zašto me izdao. Trebao me nazvati i objasniti.

Teško je znati što bi se dogodilo. Morao bih se nositi sa suprugom, a zovem je Roy Keane kad se naljuti. Kad smo ušli u finale Lige prvaka s Juventusom, rekla mi je: 'Rekla sam ti.' Ali ni tri osvajanja Lige prvaka s Juventusom ne bi mi mogla donijeti zadovoljstvo kao igranje za United", ispričao je Evra.

Od njegova odlaska s Old Trafforda prošlo je pet godina i u međuvremenu se pomirio s Woodwardom. A kako je United klub njegova života, ne odbacuje mogućnost da se tamo vrati kao trener.

 

"Prije nego što je otišao u mirovinu, sir Alex Ferguson rekao mi je da dva njegova igrača mogu biti sjajni menadžeri - Ryan Giggs i ja. Ali ne želim odmah u trenere. Moram prvo dobiti licence i želim još neko vrijeme raditi na televiziji i na svojem brendu, želim usrećiti ljude i nasmijavati ih, a ako radim, potpuno sam fokusiran na posao. Trebam možda još jednu godinu uživanja u životu."

Zaista, njegove snimke na Instagramu, pogotovo one na kojima se suludo raduje ponedjeljku, dugo su nasmijavale i uveseljavale njegove fanove na društvenim mrežama. Tu je misiju već odavno ispunio. U novoj će ih moći prvenstveno uveseljavati rezultatima.

"Već sam razgovarao s Edom i o ulozi direktora, ali ne još. Kad se vratim u klubu, želim mu posvetiti život, ali moram biti potpuno spreman na to. Kad se vratim, želim da igrači igraju za grb i za povijest, za Busbyjeve bebe. To sam ja. Možda sam lud i možda sve shvaćam preozbiljno jer to je ipak samo nogomet, ali takav sam. Navijači su imali transparent na kojem je pisalo 'United, djeca, žena'. Tim redoslijedom. Ali meni nije bilo smiješno, to je bio moj život. Čak i dok sam bio kod kuće, razmišljao sam o tome kako ćemo dobiti iduću utakmicu", završio je Evra.

Učitaj još novosti