27. 07. 2019 - 08:40
Evo šta je poručio Zidane nakon jedne od najvećih katastrofa...
907
Shares
Evo šta je poručio Zidane nakon jedne od najvećih katastrofa Reala u historiji: OVOME SE NIKO NIJE NADAO

NIJE BIO PREVIŠE ZABRINUT

Evo šta je poručio Zidane nakon jedne od najvećih katastrofa Reala u historiji: OVOME SE NIKO NIJE NADAO

Sport.ba
27. 07. 2019 - 08:40
0
Shares

Rano jutros po srednjoevropskom vremenu Real je pretrpio jedan od svojih najtežih poraza u klupskoj historiji. Sva sreća da je u pitanju prijateljski meč, ali izgubiti uvjerljivo protiv gradskog rivala nije nimalo pohvalno.

atletico-diegocosta

Naime, u okviru International Champions Cupa u New Jerseyju, Atletico je gradskog rivala ispratio sa čak 7:3 i tako mu samo dokazao da je trenutno daleko ispred. Barem što se forme tiče...

ŠOK I NEVJERICA U MADRIDU, MAJSTOR IZ BIJELJINE S BOLNOM GRIMASOM IZAŠAO S TERENA: Teška povreda sjajnog Srbina, prognoze nisu NIMALO DOBRE (VIDEO)

Diego Costa je briljirao, zabio je čak četiri komada, najskuplje pojačanje u historiji Atletica, Joao Felix odigrao je fantastičnu utakmicu, a Lula Modrić, Eden Hazard i ostale zvijezde Reala samo su nemoćno gledali što im momčad Diega Simeona radi na terenu.

diego-costa-atletico-madrid-2019-20-ncnyqjjhhwgq1dmfp88dh6rse

Ipak, unatoč debaklu za pamćenje, Zinedine Zidane nije bio pretjerano loše raspoložen. Priznao je da je Real igrao loše, da je njegova ekipa podbacila, ali uvjeren je da će se stvari promijeniti kad prava sezone krene.

''Bićemo motivisani kad sezone počne. Ne sumnjam u to. Sezona će biti dobra. Ne sumnjam u to'', rekao je nakon debakla Francuz okupljenim novinarima, pa je nastavio:

correaatletico

''Naravno, danas ne možemo biti sretni, ali uvjeren sam da imamo ekipu koja je u stanju biti kompetitivna sa svim ostalim timovima na svijetu. Ovo što se sad dogodilo me ne brine previše dugoročno, ali svaki ovakav poraz boli. Dogodilo se i od toga ne možemo pobjeći'', dodao je Zidane, pa je pokušao objasniti razloge debakla:

atletico

''Užasno smo ušli u utakmicu i već nakon osam minuta imali smo dva gola minusa. Tu smo stali i teško se bilo vratiti. Nismo znali kako nešto promijeniti. U svakom segmentu igre nam je puno toga nedostajalo, najviše intenzitet potreban za igru protiv ovakvog protivnika. Nemojte misliti da igrači nisu svjesni onoga šta se dogodilo, razočarani su, ali u njih imam povjerenje i znam da me neće iznevjeriti. Šta se dogodilo, dogodilo se, nema potrebe gledati unazad. Ovo je samo predsezonska utakmica i moramo ostati smireni. Odigrali smo loše, pogotovo na početku utakmice. Oni su bili bolji u svakom aspektu igre i to je to. Ne znam šta bih više rekao.''

Učitaj još novosti