27. 07. 2019 - 04:20
REAL OVAKAV DEBAKL NE PAMTI Cholova četa deklasirala gradskog...
907
Shares
REAL OVAKAV DEBAKL NE PAMTI Cholova četa deklasirala gradskog rivala, Diego Costa i Joao Felix u prvom planu

PRIJATELJSKI MEČ

REAL OVAKAV DEBAKL NE PAMTI Cholova četa deklasirala gradskog rivala, Diego Costa i Joao Felix u prvom planu

Sport.ba
27. 07. 2019 - 04:20
0
Shares

Nogometaši Atletico Madrida već su apsolutno spremni za početak nove sezone. To su dokazali rano jutros deklasiravši gradskog rivala Real u okviru International Champions Cupa sa čak 7:3.

Već na poluvremenu je bilo 5:0, a Jorgandžije su povele golom Dijega Coste već u 1. minuti. Veliko pojačanje Atletica, Joao Felix, uduplao je prednost već u 8. na asistenciju Saula, a do poluvremena Correa i Diego Costa (dva puta) pogađali su mrežu nemoćnog Courtoisa.

Zinedine Zidane je na startu drugog poluvremena želio nešto promijeniti uvođenjem Navasa, Carvajala i Lucasa Vasqueza, ali je u 51. minuti bilo 0:6. Svoj čak četvrti pogodak upisao je Diego Costa, na sjajnu asistenciju odličnog Felixa.

zinedinezidane2607a

Osam minuta kasnije Real je napokon postigao prvi gol na meču, a nakon gužve najbolje se snašao Nacho i matirao Oblaka. U 65. minuti došlo je do koškanja, a najdeblji kraj su izvukli igrač utakmice Costa i rezervista Carvajal, koji su morali na hlađenje.

diegocosta

Ni to nije previše omelo Jorgandžije, koje su do sedmog pogotka došle u 70. minuti preko rezerviste Vitola koji se prošetao kroz Realovu jalovu odbranu.

Do kraja su Kraljevi ipak uspjeli malo ublažiti poraz i to preko Benzeme (penal) i J. Sancheza. Završilo je 7:3 za Cholovu četu, dok s druge strane Zidane će imati velike glavobolje...

Učitaj još novosti