26. 07. 2019 - 22:10
Beckham u Americi slaže zastrašujuću ekipu: Ove postave bi se...
907
Shares
Beckham u Americi slaže zastrašujuću ekipu: Ove postave bi se plašili svi, pa i najveći evropski velikani!

U TIMU ŽELI RONALDA I MESSIJA

Beckham u Americi slaže zastrašujuću ekipu: Ove postave bi se plašili svi, pa i najveći evropski velikani!

Sport.ba
26. 07. 2019 - 22:10
0
Shares

Još početkom 2018. godine David Beckham odlučio je osnovati Inter Miami, novi američki klub koji će igrati u MLS ligi. Legendarni engleski nogometaš tako se na velika vrata odlučio vratiti u nogometni svijet, a planovi su mu zaista čudesni.

No, na početku svoje avanture Beckham je imao pravnih problema jer je bilo pisanja kako će se talijanski Inter žaliti zbog ‘krađe’ imena kluba, ali te priče su u posljednje vrijeme utihnule. Ali, zato je mega poznati David već spreman za prvu sezonu Inter Miamija.

beckham-david

Naime, predsjednik Inter Miamija u svojim redovima želi privući što više poznatih igrača iz Europe. Njegov klub će od sljedeće sezone igrati u prvom razredu američke MLS lige.

Engleski mediji špekuliraju o igračima koje će Beckham dovesti na Floridu, a The Sun je izbacio zastrašujuću postavu koju čine Hart - Valencia, Pique, Moreno - De Rossi, Busquets, Messi, Rooney, Ronaldo - Falcao i Suarez.

Jasno je da je pitanju tek dugoročni plan Beckhama koji je već ranije govorio kako mu je san imati momčad u kojoj bi spojio Ronalda i Messija. Osim njih dvojice, Beckham će razgovarati s još nekim europskim zvijezdama koje su na kraju karijere, a prihvate li svi njegov poziv, Inter Miami imat će biti momčad od koje će strahovati cijeli nogometni svijet.

beckham

Naravno da Ronalda, Messija ili Suareza ne možemo očekivati u Miamiju već iduće godine, ali sasvim je realno da Becks nagovori De Rossija ili Rooneyja koji su se već okušali izvan Europe.

Iako sve izgleda kao naučna fantastika, nema dvojbe da će nekadašnji engleski reprezentativac moći novcem i svojim ugledom privući poznata imena. Da bismo saznali koliko velika i koliko moćna, ipak ćemo pričekati. Kada bi od ovih jedanaest uspio potpisati i s polovicom, tada bi imao momčad koja oduzima dah. Ostaje nam da vidimo da li će se nešto od ovog zaista i ostvariti...

beckhammiami-getty-1200

(Sport.ba)

Učitaj još novosti