26. 07. 2019 - 19:12
Iscurili novi detalji napada: Ipak je meta bio Kolašinac,...
907
Shares
Iscurili novi detalji napada: Ipak je meta bio Kolašinac, razlog je NEVJEROVATAN

I DALJE U CENTRU PAŽNJE

Iscurili novi detalji napada: Ipak je meta bio Kolašinac, razlog je NEVJEROVATAN

Sport.ba
26. 07. 2019 - 19:12
0
Shares

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sead Kolašinac proglašen je herojem dana od Engleske do ovih prostora i to s pravom. Hrabri se nogometaš Arsenala suprotstavio pljačkašima koji su ga htjeli opljačkati.

Dosad smo znali za jednu verziju događaja prema kojoj je Kolašinac obranio suigrača Mesuta Özila ispred jednog restorana, no priča je ipak drukčija. Dio obračuna sa snimke tek je završetak nevolja nogometnih zvijezda s pljačkašima. Na njoj se vidi kako je Kolašinac stao ispred dvojca koji je stigao na motociklu, ali ono što nismo odmah znali je da su ih pratili 15-ak minuta.

Napad na Kolašinca dogodio se ustvari ispred njegove kuće kada je išao prema automobilu u kojem ga je čekao Özil sa suprugom. Tada je BiH nogometaš ušao u vozilo i krenuli su prema restoranu.

''Odmah su ga tada pitali da im preda sat. Napali su ga, a on je uspio ući u automobil. Özil je krenuo, a oni su ih pratili 15 minuta'', otkrila je za Sky Sports Yasmin Tahsiner, vlasnica turskog restorana pred kojim je nastala snimka. Ona poznaje obojicu jer su stalni gosti njenog restorana.

sead-kolasinac-mesut-ozil

Kaže kako su Özilov automobil oštetili gađajući ga raznim komadima kamenja. Također, otkrila je kako napadači ipak nisu imali noževe već neke metalne predmete, vjerovatno vteleskopske palice. Gospođa Tahsiner tvrdi kako su igrači bili dobro nakon svega, no supruga njemačkog nogometaša izgledala je vidno potresena.

Njezina priča dobila je i potvrdu. Naime, po tvrdnjama turskog novinara Serkana Akojuna koji se poziva na novu sliku i razgovor s Ozilovim savjetnikom Erkutom Sogutom – meta napada ipak je bio Kolašinac.

skysports-mesut-ozil-sead-kolasinac-4728332

Po ovoj teoriji počinioci su vrebali i htjeli da ukradu skupocjeni sat koji je Sead Kolašinac nosio na svojoj lijevoj ruci. S obzirom da su koristili veliki nož, postoji vjerovatnoća da se ne bi libili da odrežu ruku bh. reprezentativcu!

Policija je potvrdila kako još uvijek nije pronašla pljačkaše, a Kolašinac je u međuvremenu postao prava zvijezda.

kolasinac

"Dobili smo dojavu kako su osumnjičenici na motociklima pokušali opljačkati vozača automobila. Vozač i suputnik su uspjeli pobjeći neozlijeđeni do restorana Golden Green gdje su dali izjave službenim osobama. Nije bilo uhapšenih, a istraga se nastavlja", izjavio je glasnogovornik policije.

''Mislim da smo dobro'', poručio je statusom i fotografijom sebe i suigrača Kolašinac.

 

Učitaj još novosti