24. 07. 2019 - 19:50
Raspada se Popovichev Dream Team: Još jedna zvijezda odbila...
907
Shares
Raspada se Popovichev Dream Team: Još jedna zvijezda odbila igrati za SAD, svi smatraju da je ovo historijska šansa za Srbiju

MUNDOBASKET

Raspada se Popovichev Dream Team: Još jedna zvijezda odbila igrati za SAD, svi smatraju da je ovo historijska šansa za Srbiju

Sport.ba
24. 07. 2019 - 19:50
0
Shares

Američka košarkaška reprezentacija bila je prvi favorit na Svjetskom prvenstvu u kini, koje počinje krajem sljedećeg mjeseca. Harden, Davis, McCollum, Lillard i drugi NBA superstarovi garantovali su im to, međutim uslijedilo je veliko razočarenje.

harden

Tako je i danas nastavljeno osipanje američke reprezentacije. Otkazi NBA zvijezda Greggu Popovichu prestali su biti i vijest. Nakon što su svoje nastupe na Mundobasketu otkazali Anthony Davis, CJ McCollum, James Harden, Eric Gordon, Tobias Harris, Bradley Beal, Damian Lillard i DeMar DeRozan, danas je to napravio i Kevin Love.

Krilni centar Cavsa postao je deveti košarkaš, od ukupno 14 s početnog "A" spiska, na koga Gregg Popovich neće moći računati.

mccollum

Od 2010. Amerikanci su lagano osvojili sva Svjetska prvenstva, kao i Olimpijske igre u Londonu i Brazilu pa su njihovi najbolji igrači izgleda ponovno počeli izbjegavati reprezentaciju. Isto bi uskoro mogao napraviti i Kyle Lowry, šampionski razigravač Toronta koji je nedavno operirao palac na ruci i nije sigurno koliko će biti spreman.

Od igrača koji su trenutno na rosteru tu su Kemba Walker, Donovan Mitchell, Tobias Harris i Andre Drummond, Jayson Tatum, Brook Lopez, PJ Tucker, Eric Gordon, Kyle Lowry i Khris Middleton.

kemba

Naravno, Amerikanci su i dalje veliki favoriti, imaju najbolju momčad, no nada za jaku Srbiju, nikad jaču Kanadu, uvijek dobru Španiju i Francusku ipak postoji. Amerikanci su najbolji, imaju najbolje igrače, ali bili su najbolji i u Indianapolisu, Ateni i Japanu, pa su gubili.

Nakon što su doživjeli blamažu doma u Indianapolisu 2002.  (tek šesto mjesto) na SP-u pa ostali bez zlata na OI-ju 2004. u Ateni (tek drugi put u povijesti nakon Igara u Münchenu 1972.) i SP-u u Japanu, Amerikanci su se uozbiljili. Shvatili su da košarka u svijetu raste iz dana u dan, da ima sve boljih reprezentacija i da im se one najbolje približavaju. Nakon toga više nisu dopustili iznenađenja.

srbija2

S lakoćom su osvojili sva zlata na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima i kao veliki favoriti planirali su doći u Kinu. Sad to više nije tako sigurno. U Srbiji smatraju da im je ovo jedinstvena prilika...

Učitaj još novosti