22. 07. 2019 - 08:12
DOK UŽIVA U ČARIMA HRVATSKE Otkrivena Đokovićeva izjava koja...
907
Shares
DOK UŽIVA U ČARIMA HRVATSKE Otkrivena Đokovićeva izjava koja se neće svidjeti nikom u Srbiji: Zar je moguće da je ovo rekao?!

ŽELIŠ LI BITI NAJBOLJI, MORAŠ OTIĆI IZ SRBIJE

DOK UŽIVA U ČARIMA HRVATSKE Otkrivena Đokovićeva izjava koja se neće svidjeti nikom u Srbiji: Zar je moguće da je ovo rekao?!

Sport.ba
22. 07. 2019 - 08:12
0
Shares

Novak Đoković potvrdio je apsolutnu dominaciju na teniskim terenima nedavnom pobjedom u Wimbledonu, gdje je u nevjerovatnom meču savladao Rogera Federera, vjerovatno najboljeg u historiji ove igre. To je za Srbina bio peti trofej na zelenim terenima u Londonu.

federer-djokovic-wimbledon-2019-07-15-02-38-49

Ujedno se izjednačio sa švedskom legendom Björnom Borgom, inače jednim od najboljih u historiji tenisa. I nakon velikog trijumfa došlo je vrijeme za odmor, kojeg je prvi reket svijeta odlučio provesti u susjedstvu, tačnije u Hrvatskoj.

Tako je uhvaćen da odmara na prelijepoj Korčuli, što i ne čudi jer je i prethodnih godina stizao u ove krajeve. Iz Hrvatske nam stižu brojne vijesti o tome da Nole s porodicom zaista uživa, a prije 16 godina dao je jedan zanimljiv intervju u emisiji 'Sportska Galaksija' gdje je opisao svoj početak te što su mu ciljevi u karijeri.

djokovic640563617020190705190416

U razgovoru je sudjelovao i njegov otac Srđan koji je istakao kako su na početku karijere u Srbiji imali velike probleme, teško su mogli pronaći novac. Novakovo razmišljanje u to vrijeme bilo je vrlo zanimljivo (pogledajte u video od 4:47).

"Želiš li postati profesionalac, veliki svjetski igrač, onda moraš otići iz ove zemlje", rekao je tada Novak.

Mladi Đoković tada je dobio ponudu Slovenaca za njihovim državljanstvom, a otac Srđan otkrio je kako su pregovarali s Talijanima i Švicarcima.

srdjan-djokovic

"Moramo potražiti uvjete kako bi postao pravi tenisač u nekoj normalnoj zemlji koja cijeni takvog igrača. Prva zemlja koja prihvati takve uvjete koji su vrlo oštri, Novak će zajedno s porodicom otići tamo", rekao je Novakov otac.

Učitaj još novosti