21. 07. 2019 - 14:00
VRAĆA SE MAĐIONIČAR: Ronaldinho pronašao novi klub, vraća se...
907
Shares
VRAĆA SE MAĐIONIČAR: Ronaldinho pronašao novi klub, vraća se iz mirovine!

VRAĆA SE MAĐIONIČAR: Ronaldinho pronašao novi klub, vraća se iz mirovine!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
21. 07. 2019 - 14:00
0
Shares

Legendarni bivši brazilski reprezentativac Ronaldinho na pragu je povratka nogometu, čak 18 mjeseci nakon što je otišao u mirovinu. 39-godišnjak, kojem je posljednji klub u karijeri bio Fluminense, trenutno navodno pregovara sa malteškim premierligašem Birkirkarom, izvijestile su novine Times of Malta.

Ronaldinho se vraća iz mirovine

Tehnički direktor kluba Michael Valenzia je također potvrdio tu informaciju, izjavivši: “Mogu potvrditi da postoji mogućnost da Birkirkara dovede Ronaldinha. Ništa još nije dogovoreno, ali pregovori su u toku, i trebamo biti strpljivi i vidjeti što će se dogoditi.”

Čelnici Birkirkare su stupili u pregovore sa Ronaldinhom nakon što se pojavila inozemna tvrtka koja je zainteresirana da bude sponzor kluba. Valenzia je dodao: “Trenutno smo u pregovorima i sa stranim investitorima koji su spremni postati sponzori kluba, a tokom pregovora saznali smo kako su neke od osoba koje su učestvovale na pregovorima u kontaktu sa Ronaldinhovom pratnjom. Njegovi agenti su zainteresirani da se on pridruži manjem klubu i žele promovirati ovo sponzorstvo.”

“Svakako bi takav transfer dosta pomogao našem klubu, ne samo sa igračkog aspekta, već i sa marketinškog, jer je Ronaldinho među 20 najboljih igrača u povijesti nogometa. Međutim, moramo biti strpljivi jer su pregovori poprilično komplicirani. Raspravlja se o mnogim stvarima, kao što su autorska prava, tako da ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

Legendarni Dinho se povukao iz nogometa u januaru prošle godine, kada je tu vijest potvrdio njegov brat i agent Roberto de Assis Moreira. On je tom prilikom rekao: “Ronaldinho ne igra više, gotovo je. Želimo prirediti nešto lijepo, veliko, nakon Svjetskog prvenstva, vjerovatno u augustu. Radit ćemo razne događaje u Brazilu, Europi i Aziji.”

Učitaj još novosti