19. 07. 2019 - 12:11
Federer donio važnu životnu odluku nakon poraza od Đokovića!
907
Shares
Federer donio važnu životnu odluku nakon poraza od Đokovića!

Federer donio važnu životnu odluku nakon poraza od Đokovića!

19. 07. 2019 - 12:11
0
Shares

Rodžer Federer se oporavlja u švajcarskim Alpima poslije poraza u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića. U domovini je pronašao mir, a donio je i neke važne odluke za život.

Naime, kako pišu švajcarski mediji, Rodžer je defintitivno odlučio da se preseli i ubuduće će živjeti u gradiću Rapersvil-Jona, koji se nalazi u okviru kantona Sent Galen.

Ovaj gradić je stvoren 2007. godine, kada su se gradići Rapersvil i Jona kao i nekoliko manjih sela u okolini faktički spojili u jednu cjelinu.

Gradić prema posljednjem popisu iz 2018. godine ima 26.995 stanovnika, a uskoro bi trebalo da im se pridruži i porodica Federer.

rodzer-federer-3-830x0

Rodžer je već prodao "staklenu vilu" u gradu Volro, koja je takođe na obali Ciriškog jezera sa fenomenalnim pogledom, a nema sumnje da će i Federerova nova vila izgledati ništa manje bolje.

Kupovina nekretnine je i zvanično obavljena, a procjenjuje se da je Federer za plac od 18.000 kvadratnih metara platio čak 45 miliona eura!

1562681074975-rodzer-federer-kuca-830x0

Federer tu planira da izgradi pravu imperiju, veliku vilu sa raznim kompleksima zgrada i svojim teniskim terenom. Ipak, biće potrebno vrijeme dok sve bude završeno, jer prvo moraju da se obave odgovarajući infrastrukturni planovi, za koje je potrebno dva do tri mjeseca.

- Ispunjava nas ponosom to što svetska zvezda kao što je Rodžer Federer dolazi u naš grad. Uvijek smo sretni zbog svakog novajlije. Međutim, činjenica da je svjetska zvijezda odlučila da promijeni stranu jezera dokaz je visokog kvaliteta života ovdje u Rapersvil-Joni - rekao je gradonačelnik ovog grada Jonas Martin Stokling.

rodzer-federer-2-830x0

Federer je poslije prodaje kuće u Volrou odlučio da stavi na prodaju i imanje u Herlibergu, koje prodaje za 35 miliona franaka (31,6 miliona eura), i sav novac će preusmeriti na izgradnju novog doma u Rapersvil-Joni.

Učitaj još novosti