18. 07. 2019 - 16:57
TRANSFER DE LIGTA ZAVRŠEN: Evo koliko će 19-godišnjak...
907
Shares
TRANSFER DE LIGTA ZAVRŠEN: Evo koliko će 19-godišnjak zarađivati u Juventusu!

TRANSFER DE LIGTA ZAVRŠEN: Evo koliko će 19-godišnjak zarađivati u Juventusu!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
18. 07. 2019 - 16:57
0
Shares

Juventus je potvrdio potpisivanje braniča Matthijsa de Ligta za 75 milijuna eura, uz dodatnih 10.5 milijuna eura mogućih bonusa.

19-godišnjak je prošle sezone ostavio ogroman dojam, posebno kada je vodio Ajax do domćeg doublea i polufinala Lige prvaka.

Sa svojom fizikalnošću i iznimnim čitanjem igre, zajedno sa njegovom sposobnošću da gradi igru iz obrane, nema sumnje da nizozemski internacionalac ima veliku budućnost ispred sebe.

Kao što je navedeno na službenoj stranici Juveta, oni će platiti 75 milijuna eura tijekom pet godina, dok bi mogli potrošiti dodatnih 10.5 milijuna na bonuse koji su uključeni u dogovor.

Iako je to samo po sebi velika investicija, detalji o De Ligtovom novom ugovoru također su objavljeni nakon što je vladajući šampion Serije A potvrdio da je potpisao petogodišnji ugovor.

Prema The Guardianu, De Ligt bi mogao zaraditi nevjerojatnih 460.000 eura tjedno ako se svi dodaci upotrijebe u sporazumu sa divovima u Torinu, dok je njegova osnovna plata koju će zaraditi još uvijek 16 milijuna eura godišnje.

To je velika plaća za tinejdžera unatoč sivm njegovima potencijalnima i onome što je do sada postigao, ali to je znak da je Juventus bio spreman ulagati u njega i učiniti ga sastavnim dijelom njihovih planova.

Ovo je još jedan veliki preokret ovog ljeta, jer izgleda da će Maurizio Sarri imati momčad koja je sposobna dominirati na domaćem terenu i istovremeno ozbiljno pokušati osvojiti Ligu prvaka.

Aaron Ramsey, Adrien Rabiot i Gianluigi Buffon su se pridružili u besplatnim transferima, a također su ojačali tim sa više dubine kako bi izgradili momčad svjetske klase.

Učitaj još novosti