17. 07. 2019 - 18:43
FEDERA PITALI ZAŠTO PUBLIKA NE VOLI ĐOKOVIĆA: A ovakvom se...
907
Shares
FEDERA PITALI ZAŠTO PUBLIKA NE VOLI ĐOKOVIĆA: A ovakvom se komentaru NIKO NIJE NADAO!

FEDERA PITALI ZAŠTO PUBLIKA NE VOLI ĐOKOVIĆA: A ovakvom se komentaru NIKO NIJE NADAO!

Sport.ba
17. 07. 2019 - 18:43
0
Shares

Mnoge u regionu je razočaralo ponašanje publike prema Novaku Đokoviću u finalu Wimbledona.

Srpski teniser igrao je protiv Rogera Federera, miljenika britanske publike i rekordera Wimbledona, ali očekivalo se da će atmosfera biti sličnija teniskoj, nego nogometnoj.

Svaki Federerov poen popraćen je ovacijama, a gledatelji su slavili čak i Đokovićeve dvostruke pogreške. Nekoliko puta su ga i izviždali kada je ušao u razgovor s glavnim sucem. 

Nakon meča Đoković je rekao da mu je bilo teško igrati u takvoj atmosferi, ali da je bio psihički pripremljen za nešto slično jer podršku Britanaca nije imao ni u polufinalu. 

"Osmijeh na lice, hvala što ste došli i doviđenja", bio je Novakov komentar na odnos publike prema njemu tokom najdužeg finala u historiji turnira.

novak-djokovic-t

I Federera su upitali o tom odnosu Đokovića i britanske publike. "Hoće li Novak ovom pobjedom napokon dobiti poštovanje publike kakvo zaslužuje", glasilo je pitanje Švicarcu.

"Trebate otići na ulicu i pitati ljude o tome", odgovorio je Federer, ali i dodao da Novaku svaka pobjeda pomaže u tome.

Mnogi se ne slažu s tim mišljenjem i vjeruju da su upravo Đokovićeve pobjede razlog zbog kojeg ga publika ne voli. 

"Paradoks Đokovićeve karijere je da što je bolji, to je manje voljen, barem od onih koji vole Federera i Nadala", napisala je prije šest godina novinarka Lauren Collins, a Britanci su u nedjelju pokazali da se od Laureninih riječi do danas ništa bitno nije promijenilo, piše 'Index.hr. 

Učitaj još novosti