11. 07. 2019 - 21:09
Zrinjski briljirao u Skoplju i slavio ubjedljivo protiv...
907
Shares
Zrinjski briljirao u Skoplju i slavio ubjedljivo protiv Akademije Pandev

Zrinjski briljirao u Skoplju i slavio ubjedljivo protiv Akademije Pandev

Mahir Suljagic (Sport.ba)
11. 07. 2019 - 21:09
0
Shares

Plemići su odigrali odličnu utakmicu u Skoplju i došli do sigurne pobjede, te su već sada jednom nogom u drugom pretkolu Evropske lige. Zrinjski je veliku šansu imao već u drugoj minuti kada je Mandić izašao sam ispred golmana domaćih, ali ga nije uspio savladati.

Makedonski tim uzvratio je samo dvije minute kasnije kada su odigrali sjajnu akciju, no na centaršut kasni Milovanovikj koji tako propušta odličnu šansu.

To je Zrinjski kaznio već u 12. minuti kada su poveli sa 1:0. Kadušić je uputio odličan centaršut, a najviši u kaznenom prostoru domaćih bio je Irfan Hadžić koji glavom pogađa mreću Čubarkovića.

Nakon postignutog gola Zrinjski je prepustio incijativu domaći i čekao šansu iz kontre. Mostarski klub je to i dočekao u 28. minuti kada je Mandić ponovo istrčao sam ispred Čubarkovića i ovaj put uspio ga je matirati i povisiti na 2:0.

To je bio konačan rezultat prvog poluvremena, a Zrinjski je "žestoko" krenuo i u drugom dijelu. Plemići nakon samo deset minuta igre dolaze do 3:0 golom Miljana Govedarice koji je danas bio jedan od najboljih na terenu.

U nastavku meča Akademija Pandev je pokušao doći do utješnog gola i imali su nekoliko solidnih šansi, ali je ostalo 3:0. Revanš se za sedam dana igra u Mostaru, no već sada je jasno da je Zrinjski jednom nogom u drugom pretkolu gdje ih čeka holandski Utrecht.

 

Učitaj još novosti