10. 07. 2019 - 17:53
SERENA ŠOKIRALA ORGANIZATORE WIMBLEDONA: 'Ovo dosad nismo...
907
Shares
SERENA ŠOKIRALA ORGANIZATORE WIMBLEDONA: 'Ovo dosad nismo doživjeli'

SERENA ŠOKIRALA ORGANIZATORE WIMBLEDONA: 'Ovo dosad nismo doživjeli'

10. 07. 2019 - 17:53
0
Shares

Serena Vilijams grabi ka tituli na Vimbldonu, kojom bi mogla da izjednači apsolutni rekord Australijanke Margaret Kort, koja ih ima 24!

Serena juri svoju 8. titulu u Londonu, a prepreka će joj prvo u polufinalu biti Čehinja Barbora Stricova, a taj meč je na programu u četvrtak.

Najtrofejnija aktuelna teniserka je silno motivisana na Vimbldonu, ali je i nervoznija nego inače, a to je osjetio i jedan od terena na kompleksima Ol Ingland Klaba, koji je nastradao usred naleta njenog bijesa.

Naime, pošto Serena tokom treninga na terenu 15 nije uspjela nikako da uđe u udarac, svoju frustraciju je iskalila na reketu. Počela je snažno da udara o travu ne bi li ga slomila. Čak četiri puta je udarila u teren i oštetila travu, poslije čega je bacila reket pored klupe, uzela stvari i ljuto odšetala sa terena.

Vimbldon je dugo razmatrao taj slučaj, koji se desio još početkom turnira i poslije 9 dana je odlučio da kazni Serenu sa čak 10.000 eura. Razlog je nesportsko ponačanje i uništavanje inventara kluba.

- Takve kazne inače se donesu istog dana, ali u ovom slučaju smo tako dugo većali jer se na Vimbldonu nikad nije dogodilo da neko ošteti teren na treningu. Budući da je riječ o vrlo poznatoj i velikoj igračici, željeli smo da prikupimo što je više moguće dokaza, snimki i fotografija kako bismo ispravno odlučil -  citirao je Dejli Mejl izvor sa Vimbldona.

Serenin izliv bijesa slučajno je zabeležio fotograf ovog lista, koji je organizatorima dao i ključni dokaz u vidu ovih fotografija.

- Bilo je jasno da joj ne ide i da ne uživa. Mučila se da spoji par udaraca i onda je pukla. Raspalila je reketom u teren, a on se nije odmah slomio. Ali, Serena je njime nastavila mlatiti i onda se slomio -  rekao je fotograf.

Serena se navodno u pismu izvinila organizatorima, ali to je nije spasilo kazne.

 

Učitaj još novosti