08. 07. 2019 - 22:00
POZNAT SASTAV SARAJEVA: Musemić ubacio novajlije u vatru
907
Shares
POZNAT SASTAV SARAJEVA: Musemić ubacio novajlije u vatru

POZNAT SASTAV SARAJEVA: Musemić ubacio novajlije u vatru

sport.ba
08. 07. 2019 - 22:00
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva odradili su večeras posljednji trening pred duel prvog pretkola lige prvaka sa škotskim prvakom Celticom.

Za većinu fudbalera kluba s Koševa ovo je najveća utakmica u njihovoj karijeri. Atmosfera u gradu je pozitivna, svi jedva čekaju da utakmica počne, tribine Koševa će biti dobro popunjenje i očekuje se pravi spektakl.

Trener Bordo kluba odredio je startere za sutrašnju utakmicu. Jedina dvojba, koju je Musemić i najavio jeste na poziciji desnog krila gdje još uvijek nije poznato ko će igrati, a Musemić će tu odluku donijeti sutra.

Na golu će stajati Vladan Kovačević. Na poziciji desnog, odnosno lijevog beka bit će Anel Hebibović, a na desnoj strani povratnik u bordo dres Dušan Hodžić koju je prethodnu polusezonu proveo na posudbi u Čeliku.

Stoperski par činit ce Darko Lazić i Besim Šerbečić, a strateg Bordo kluba na sebe je preuzeo ogroman rizik, jer je Šerbečić stigao tek prije nekoliko dana.

U veznom redu igrat će Mirko Oremuš i kapiten Krste Velkoski, a ispred njih će djelovati Amar Rahmanović.

Na poziciji lijevog krila igrat će Slobodan Milanović, za kojeg će ovo baš kao i za Oremuša i Šerbečića biti debi pred koševskom publikom. Jedina upitna pozicija je ona desnog krila gdje za sada prednost ima Aladin Šišić, a ako ne bude igrao mjesto startera zauzet će Benjamin Tatar. U napadu će biti Mersudin Ahmetović, najbolji fudbaler BHT Premijer lige BiH za narednu sezonu.

Susret Sarajevo – Celtic igra se sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom od 19 sati i 45 minuta.

Sastav Sarajeva za Celtic: Kovačević, Hebibović, Hodžić, Lazić, Šerbečić, Velkoski, Oremuš, Rahmanović, Šišić (Tatar), Milanović i Ahmetović.

Učitaj još novosti