07. 07. 2019 - 22:18
AS: Messiju prijeti dvogodišnja suspenzija
907
Shares
AS: Messiju prijeti dvogodišnja suspenzija

AS: Messiju prijeti dvogodišnja suspenzija

Mahir Suljagic (Sport.ba)
07. 07. 2019 - 22:18
0
Shares

BIJES Lionela Messija na Copi u Brazilu nema kontrolu, Argentinac udara po organizatorima i CONMEBOL-u svom snagom. Kulminacija nervoze uslijedila je u utakmici za treće mjesto protiv Čilea (2:1 pobjeda Gaucha) kada je dobio crveni karton.

Doduše, neopravdano je to bilo, složio se s njim i protivnički igrač Gary Medel koji je bio u centru te drame.

Messi smatra da je Copa namještena i da se nada da će suci dopustiti otpor Perua Brazilu, ali smatra da je to nemoguće. Zbog svih otrovnih strelica koje je uputio na više adresa mogao bi dobiti dvije godine zabrane igranja za Argentinu, piše AS.

To bi značilo da će propustiti kvalifikacije za Mundijal u Kataru 2022. kao i Copa Americu sljedećeg ljeta u Argentini.

Messi je nakon polufinale utakmice protiv Brazila javno prozvao suce budući da Argentini nisu dosuđena dva čista penala, a u tim situacijama se VAR nije ni oglašavao.

Južnoamerička nogometna federacija je na Messijeve ispade odgovorila oštrim priopćenjem.

"Temelj fair-playa je prihvaćanje rezultata s poštovanjem. To isto važi za procjenjivanje sudačkih odluka, koje ovise i o ljudskom faktoru i uvijek će biti podložne poboljšanjima. Potpuno je neprihvatljivo da se na temelju pojedinačnih incidenata u natjecanju, u kojem pod istim uvjetima sudjeluje 12 momčadi, izvlače teške, neosnovane i lažne optužbe i dovodi se u pitanje poštenje i regularnost Copa Americe", stoji u priopćenju CONMEBOL-a.

Učitaj još novosti