07. 07. 2019 - 16:27
Ivanišević nakratko napušta Đokovića: "Vidi se zašto je...
907
Shares
Ivanišević nakratko napušta Đokovića:

Ivanišević nakratko napušta Đokovića: "Vidi se zašto je najbolji na svijetu"

Mahir Suljagic (Sport.ba)
07. 07. 2019 - 16:27
0
Shares

U RAZGOVORU za Sportklub Goran Ivanišević potvrdio je da mora napustiti Novaka Đokovića u drugom tjednu Wimbledona, no osvajač ovog turnira iz 2001. godine se nada da bi se mogao vratiti uoči završnice.

"Nažalost, nisam uspio pomaknuti obaveze, imam avion u 17:30. Vidjet ću, možda se vratim, ovisi o tome što i koliko ću uspjeti pomaknuti. Jednostavno, bilo je to teško uklopiti", rekao je pa se osvrnuo na suradnju sa srpskim tenisačem.

"Nije se tu nešto puno toga promijenilo, ja sam i prije bio njegov navijač. Sada je razlika samo to što imam dobre karte za gledanje, tu iz prvog reda, na njegovoj sam strani. Fenomenalno je, moram se zahvaliti cijelom timu, pogotovo Marjanu Vajdi, zbilja se super slažemo. Vidi se zašto je Đoković broj jedan, komunikacija je odlična, on je perfekcionist i svakim danom želi biti što bolji i napredovati. Baš sam uživao."

Rezimirao je potom prvi tjedan turnira.

"Sve ide po planu, manje-više. Iznenađenje je ispadanje Tsitsipasa, Zverev nije iznenađenje jer je van forme. Mislio sam da ovo može biti turnir na kojem će Čilić napraviti preokret, ali i on je van forme. Dobro je za Novaka da je imao malo teži meč s Hurkaczem, da se malo razbudim. Najopasniji u gornjem dijelu ždrijeba je Raonić, za njega sam prognozirao da bi mogao biti 'tihi ubojica'. Sad ovisi koliko će izdržati psihički i s njegovim ozljedama, ali opasan je svakako. U donjem dijelu ždrijeba Nadal uvjerljivo najbolje igra, ima i samopouzdanja. Računam na polufinala Đoković - Raonić i Nadal - Federer."

Đoković sutra igra protiv Francuza Humberta u osmini finala Wimbledona, a Gorana su upitali kako uopće pomoći Đokoviću da bude još bolji.

"I ja se pitam. Ima pet tisuća bodova više od drugog, uvijek nešto treba i uvijek želiš biti bolji. To su sitnice na koje mu mogu ukazati - servis, kod forhenda možda nekad radi nešto krivo nogama, možda pozicija malo na voleju, ali nisam ja njemu došao ništa mijenjati. Pogotovo ne u ovih sedam dana. To je čisto moje viđenje njegove igre, uvijek se može nešto poboljšati."

Učitaj još novosti