06. 07. 2019 - 08:14
De Jong predstavljen na Camp Nou, a evo šta je direktor...
907
Shares
De Jong predstavljen na Camp Nou, a evo šta je direktor Barcelone uradio njegovoj djevojci

De Jong predstavljen na Camp Nou, a evo šta je direktor Barcelone uradio njegovoj djevojci

06. 07. 2019 - 08:14
0
Shares

Barca je na Camp Nou službeno predstavila najskupljeg holandskog igrača na svijetu. Za katalonskog velikana zaigrat će 22-godišnji Frenkie de Jong koji je stigao iz Ajaxa za 75 miliona eura.

De Jonga je dočekalo nekoliko hiljada navijača i brojni novinari, a na predstavljanje je došao s porodicom i prekrasnom zaručnicom Mikky Kiemeney.

Nakon press konferencije mladi par je htio zajedničkom fotografijom zabilježiti najljepši trenutak De Jongove karijere, ali u kadar im je uletio predsjednik Barcelone Josep Bartomeu. Zaustavio je bliceve fotoaparata, a potom naglo skinuo torbicu De Jongovoj djevojci,

Kiemeney je preko ramena nosila skupocjeni Diorov komad, a s obzirom da Barcelona ekskluzivno surađuje s Nikeom, isticanje drugih brendova protivno je ugovoru. Nike u rekordnom sponzorskom "dealu" puni proračun Barcelone sa 155 milijuna eura svake sezone, dovoljno za dva De Jonga ili igrače sličnog kalibra. Tako će biti i idućih devet godina ( do 2028.) a  vrijednost sponzorstva, ako se ispune svi bonusi iz ugovora Nikea i Barcelone, trebala bi probiti iznos od jedne milijarde eura. Zato se predsjednik Bartomeu bacio na torbicu mlade De Jongove djevojke, koja je ponosno pozirala s dresom Barcelone i Diorovim logom. Čelnik Barcelone odmah je skenirao i uklonio višak s fotografije koja će noćas obići sve važne svjetske medije.

Uobičajena je praska da igrači nakon potpisa za velikane poput Barcelone dobiju detaljne upute o osnovnim vrijednostima kluba i strategiji, ali i sitničava pravila o odnosu prema sponzorima i ključnim partnerima kluba, čiji imidž su dužni štititi .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Caption this ???????? @frenkiedejong @mikkykiemeney @fcbarcelona

Objavu dijeli 433 (@433)

 

Učitaj još novosti