03. 07. 2019 - 18:16
POBIJEDILA JE VENUS WILLIAMS, PA SRELA FEDERERA: Htjela je da...
907
Shares
POBIJEDILA JE VENUS WILLIAMS, PA SRELA FEDERERA: Htjela je da skoči od sreće, snimak obišao svijet

POBIJEDILA JE VENUS WILLIAMS, PA SRELA FEDERERA: Htjela je da skoči od sreće, snimak obišao svijet

Sport.ba
03. 07. 2019 - 18:16
0
Shares

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg Vimbldona priredila je petnaestogodišnja Kori Gauf je djevojčica koja je eliminisala Venus Vilijams, koja je njen uzor,

Kori će narednih godina tek postati poznata u teniskim krugovima, a do tada uživa u trenutnoj slavi i susretima sa svojim teniskim uzorima.

Tako je poslije meča sa Venus istakla:

- Iskreno, ne znam kako se osjećam. Ovo je prvi put da sam plakala poslije meča. Venus mi je samo čestitala i rekla da nastavim ovako i poželjela mi sreću. Ne bih bila ovdje da nije nje. Ona me je inspirisala i uvijek sam željela da joj to kažem. Ranije i kada sam je sretala nisam smjela - rekla je Gauf poslije meča.

Zanimljivo, Gauf je na Vimbldonu srela i Rodžera Federera koji joj je prišao, pozdravio se sa njim i razmenio nekoliko rečenica. Kori je bila odmjerena i kulturna, a kada se Švajcarac udaljio, razvukla je širok osmijeh koji je pokazao koliko je oduševljena.

Da podsjetimo, Kori Gauf je najmlađa teniserka koja je uspjela da kroz kvalifikacije prođe do glavnog žrijeba londonskog Grend slema u open eri (od 1968).

Učitaj još novosti