03. 07. 2019 - 16:23
SKANDAL: Federer ISPROVOCIRAN pitanjem o Novaku, njegov DRZAK...
907
Shares
SKANDAL: Federer ISPROVOCIRAN pitanjem o Novaku, njegov DRZAK odgovor je UŠUTKAO MNOGE

SKANDAL: Federer ISPROVOCIRAN pitanjem o Novaku, njegov DRZAK odgovor je UŠUTKAO MNOGE

Sport.ba
03. 07. 2019 - 16:23
0
Shares

Promjene u Vijeću ATP-a izazvale su brojne kontroverze, a ta tema je bila neizbježna za Švajcarca, Rodžera Federera. Međutim, drugi nosilac na Vimbldonu je na veoma neprimjeren način odbrusio novinarima kada su ga upitali za mišljenje o toj temi, rekavši da fokus treba da bude isključivo na igri.

Vijeće ATP-a je potpuno promijenjeno odkada je zaposlen Veler Evans kao čovjek koji je predstavljao američke tenisere na sastanku koji je prošlog petka trajao sedam sati. Nakon toga su u nedelju veće napustili Džejmi Marej, Robin Hase, Sergej Stakhovski i trener Dani Valverdu.

Zbog svega toga se na udaru našao Đoković, koji predsjedava ovim tijelom. Federer, pa da li je moglo da prođe bez njegove kritike.

- Da, imali su sastanak koji je baš potrajao. Ne znam o čemu su govorili tokom tih sedam sati. Nisam razgovarao sa Novakom od tada još uvijek, pa... Ne znam šta da vam kažem - započeo je Federer.

- Iskreno, nisam raspoložen da pričam o politici. U toku je drugi dan Vimbldona i to je posljednje pitanje koje ste danas postavili o politici - prilično drsko je odgovorio novinarima.

Smatra da nemaju svi teniseri isti tretman od strane medija.

- Drugi teniseri vole da govore o forhendima i bekhendima. Ali ja poštujem svoja pitanja. Nema problema - pokušao je da spusti loptu.

Učitaj još novosti