28. 06. 2019 - 08:35
LeBron poklonio broj Davisu, Lakersi očistili mjesto za još...
907
Shares
LeBron poklonio broj Davisu, Lakersi očistili mjesto za još jednog superstara

LeBron poklonio broj Davisu, Lakersi očistili mjesto za još jednog superstara

Mahir Suljagic (Sport.ba)
28. 06. 2019 - 08:35
0
Shares

LEBRON JAMES odlučio je pokloniti svoj broj na dresu novoj zvijezdi u L.A. Lakersima, Anthonyju Davisu, javlja Chris Haynes s Yahoo Sportsa.

Davis će tako nastaviti nositi dres s brojem 23 koji je imao tijekom svoje sedmogodišnje karijere. James je isti broj imao prošle sezone u Lakersima, kao i u Clevelandu, ali u Miamiju je imao dres s brojem 6. Još nije odlučeno koji će broj uzeti sljedeći.

Haynes nadodaje kako je Davis bio vrlo zahvalan zbog LeBronove geste i da James radi sve što je moguće kako bi se njegov novi partner na parketu u Lakersima osjećao što ugodnije. Podsjetimo, Lakersi i Pelicansi su dogovorili trade za Davisa ranije ovog mjeseca, što znači da su nakon neuspješne prošle sezone i neulaska u doigravanje napokon osigurali drugu zvijezdu nakon dolaska LeBrona prošlog ljeta. Taj trade postat će služben 6. srpnja.

 


Još važnija vijest od LeBronovog poklona Davisu svakako su novi detalji oko Davisovog tradea koji prije nisu bili poznati. Adrian Wojnarowski javlja kako su Lakersi kao dio tog tradea u Washington Wizardse poslali tri igrača, Moa Wagnera, Isaaca Bongu i Jemerrija Jonesa. Uz to, Anthony Davis odrekao se bonusa od četiri milijuna dolara koji mu pripada zbog tradea u Lakerse pa će L. A. imati 32 milijuna dolara prostora za potpisivanje igrača.

 

To mogu iskoristiti za dovođenje još nekih jako dobrih pojačanja ili sačuvati novac za jedno veliko. Lakersi sada teoretski mogu dovesti Kawhija Leonarda, MVP-ja prošlog NBA finala s Raptorsima.

Mjesecima američki novinari pišu kako će se za njegove usluge boriti L. A. Clippersi i Toronto Raptorsi, ali Wojnarowski je rekao kako Lakersi vjeruju da imaju šanse u toj borbi, a sada imaju i prostor za njegovo dovođenje.

30. lipnja franšize mogu početi razgovarati sa slobodnim igračima, a Leonard ima dogovoren sastanak s Clippersima i Lakersima na početku srpnja.

Učitaj još novosti