26. 06. 2019 - 15:42
IMA 17 GODINA I ANĐEOSKO LICE: A kad vidite kako joj izgleda...
907
Shares
IMA 17 GODINA I ANĐEOSKO LICE: A kad vidite kako joj izgleda tijelo ostat ćete bez TEKSTA! PRAVA SENZACIJA NA INTERENTU!

IMA 17 GODINA I ANĐEOSKO LICE: A kad vidite kako joj izgleda tijelo ostat ćete bez TEKSTA! PRAVA SENZACIJA NA INTERENTU!

Sport.ba
26. 06. 2019 - 15:42
0
Shares

Tesa Baresi nije obična djevojka - dok njeni vršnjaci otkrivaju čari partijanja do ranih jutarnjih sati, ova vredna i veoma mišićava 17-godišnjakinja provodi svaki slobodan trenutak trenirajući. Zbog toga danas ima mišiće na kojima bi joj mnogi muškarci pozavidjeli i postala je prava senzacija na Instagramu.

Tesa ima preko 140 hiljada pratilaca na ovoj društvenoj mreži, na kojoj svakodnevno objavljuje fotografije i snimke sa treninga. Kako kaže, počela je da trenira kada je imala svega šest godina, kada je upisala prvi kurs plesa, prenosi Noizz. Iako i dan-danas voli da se bavi plesom, vremenom je shvatila da su trčanje i dizanje tegova dvije stvari u kojima zaista pronalazi

Naime, Tesa se bori sa napadima anksioznosti i redovno vježbanje joj pomaže da pronađe mir, fokus i da se jednostavno oseća bolje. Međutim, to ne znači da je spremna da sebe gura preko limita.

''Od kad mi je dijagnostikovana anksioznost, naučila sam da moram na prvo mjesto da stavim svoje mentalno zdravlje. Ovo će ponekad da utiče na moj režim vježbanja i ponekad ću zbog toga malo da ispadnem iz forme, ali mi je mnogo bitnije da se osjećam dobro. Ako vam je um zdrav, tijelo će reagovati mnogo bolje na sve'', priča ova aktivna tinejdžerka.

tessa-barresi-15148807058pcl4

Iako ide redovno u školu, Tesa pronalazi vrijeme za treninge na svakodnevnom nivou, a često ide i na takmičenja. Ne stidi se da kaže da joj je uzor Arnold Švarceneger, sa kojim je već mnogi porede.

51801084-389344748296048-1962038700510708479-n

Tesa je svim djevojkama i momcima koji žele da smršaju poručila da zaborave da dijete koje potpuno isključuju ugljene hidrate, jer su oni jako bitni za mentalno i fizičko zdravlje. Umjesto toga, kaže Tesa, kombinujte sve zdrave namrinice tako da imate balansiran obrok na taniru.

tessa-barresi-2-photos-002

U njenom frižideru se uvijek nalaze banane, jabuke, naranče, jaja, tunjevina, pileće meso, riža, krompir i ovsene pahuljice.

 

Iako napredovanje u svijetu bodibildinga jeste njena ambicija, Tesa kaže da joj je glavni cilj da putem društvenih mreža dođe do što većeg broja ljudi koji imaju problema sa mentalnim zdravljem i da im svojim primjerom pokaže da se sve može.

Učitaj još novosti