24. 06. 2019 - 17:53
Sve miriše na sezonu 2004/05: Mourinho prihvatio da postane...
907
Shares
Sve miriše na sezonu 2004/05: Mourinho prihvatio da postane dio zanimljivog projekta?

Sve miriše na sezonu 2004/05: Mourinho prihvatio da postane dio zanimljivog projekta?

Mahir Suljagic (Sport.ba)
24. 06. 2019 - 17:53
0
Shares

Mourinhu je nogomet opsesija, pa kada ne radi kao trener, onda uglavnom bude agnažovan kao stručni komentator u nekoj od televizija. Međutim, jasno je da Portugalcu nedostaje svakodnevno kreiranje taktika i usavršavanja vlastite ekipe.

Nakon što je krajem decembra napustio Manchester United, vjerovalo se da će brzo pronaći angažman, no još uvijek je slobodan. Mada, bilo je određenih ponuda za njega, ali trener poput njega dobro razmotri ono što mu se ponudi, pa tek kada uvidi da je pravi projekt - prihvati.

Sada je, prema tvrdnjama engleskih medija, spreman prihvatiti se posla u Engleskoj i to na klupi Newcastlea.

Ovaj kultni engleski klub dobija nove vlasnike i želi napokon da uđe u sami vrh Premier lige, a za trenera novi vlasnici žele Portugalca, mada je želja bio i Arsene Wenger.

Kako je Mike Ashley odlučio da proda Newcastle, tako je i Rafa Benitez odlučio da ode, pa bi njegovo mjesto mogao popuniti karizmatični Mourinho, koji smatra da bi na klupi Newcastlea i u okruženju bez pritiska, sa dobrim budžetom, mogao nešto dobro napraviti.

Sličnu situaciju je Mourinho imao u sezoni 2004/05, kada ga je Roman Abramovič doveo u Chelsea, tada 'mali' klub s velikim budžetom.

Sada i Sheik Khaled ima isti plan, a Mourinhov zadatak bi bio da Newcastleu donese trofeje. Naravno, lisac kao Mou zna da to neće biti lako i jednostavno, ali ako neko zna da osvaja trofeje i sa "malim" - onda je to on. Sjetite se Porta i Lige prvaka...

Učitaj još novosti