23. 06. 2019 - 10:03
PSG OBJAVIO CIJENU ZA NEYMARA: Real Madrid i Barcelona u šoku,...
907
Shares
PSG OBJAVIO CIJENU ZA NEYMARA: Real Madrid i Barcelona u šoku, ovom se nisu nadali

PSG OBJAVIO CIJENU ZA NEYMARA: Real Madrid i Barcelona u šoku, ovom se nisu nadali

Sport.ba
23. 06. 2019 - 10:03
0
Shares

Francuski prvak PSG praktički je otvorio izlazna vrata – Neymaru. Izjave koje su stizale posljednjih dana iz samog vrha upalile su alarm u redovima španskih velikana.

Real Madrid i Barcelona, sudeći po onome što se može čitati u španskim i katalonskim medijima, rado bi Brazilca vidjeli u svojim redovima. Već su počeli i slagati kombinacije na koji način bi ga koji klub mogao dovesti.

Real Madrid tako navodno nudi PSG-u 130 miliona eura plus Jamesa ili Balea, dok Barcelona nudi 100 milijuna eura i izbor između Coutinha, Dembelea, Rakitića i Umtitija ili u nekoj kombinaciji i dvojicu od te četvorice igrača.

neymar1

Međutim, kako se čini niti jedan klub nije se približio PSG-ovim željama. Pozivajući se na brazilske medije Calciomerato piše da su u Madridu i Barceloni ostali u šoku kad su im iz Pariza rekli da za Neymara žele niti više niti manje od 300 miliona eura.

To je, barem privremeno, stavilo Neymarov transfer pod znak upitnika. Sada je sve na njemu. Želi li se zaista vratiti u Barcelonu, kao što se naslućuje, onda će morati to javno reći i žrtvovati svoja visoka primanja. Jer, niti jedan od dvaju klubova, a pogotovo financijski lošija Barcelone, neće mu moći dati plaću od 37 miliona eura, koliko se procjenjuje da godišnje dobiva.

106643749-neymar106643749-neymar

Učitaj još novosti