21. 06. 2019 - 19:09
BORBA KOJA JE PODIJELILA AMERIKU: Napokon je objavljena snimka...
907
Shares
BORBA KOJA JE PODIJELILA AMERIKU: Napokon je objavljena snimka prekida kojeg zovu najkontroverznijim u historiji UFC-a

BORBA KOJA JE PODIJELILA AMERIKU: Napokon je objavljena snimka prekida kojeg zovu najkontroverznijim u historiji UFC-a

Sport.ba
21. 06. 2019 - 19:09
0
Shares

Elitna organizacija slobodne borbe UFC napokon je objavila cijelu snimku kontroverzne borbe Lawlera i Askrena.

Radi se o borbi koju je na UFC 235 priredbi Ben Askren u martu odradio protiv Robbiea Lawlera u svom debiju u najpopularnijem MMA kavezu na svijetu. Slavio je “Funky” prekidom u prvoj rundi borbe, no iza tog prekida ostalo je jako puno repova koje se dan dana povlače.

Naime, MMA javnost u Americi podijeljena je po pitanju je li sudac Herb Dean pravilno postupio prekinuvši borbu.

Jedan od najpoznatijih borilačkih portala, američki “MMAFighting“, u aprilu mjesecu pisao je o ovoj borbi i prekidu koji je uzburkao duhove…

“To je bio prekid koji će vjerojatno ostati kao jedan od najkontroverznijih u povijesti UFC-a, ali sudac Herb Dean smatra da je njegova odluka na UFC 235 bila opravdana s obzirom na situaciju u kavezu. Askren je imao Lawlera u ‘gušenju’, a zatim – ovisno o tome koga pitaš – Lawler je ili na trenutak opustio ruku ili je tapkao za prekid borbe. U Deanovim očima dogodilo se upravo ovo drugo i to je bilo dovoljno njemu za prekid, na iznenađenje Lawlera koji je odmah ustao i počeo protestovati, prije mirnog razgovora s Deanom. Tada se činilo da mu se Dean ispričava zbog svoje odluke”, istaknuo je u svojem tekstu prije nekoliko mjeseci “MMA Fighting”.

Inače, u priloženoj snimci borbe, odnosno na samom njenon kraju, može se vidjeti kako je Robbie Lawler bio pri svijestu u trenutku zaustavljanja borbe, ali povratka nije bilo i Askren je pobijedio. O ovoj borbi se raspravljalo još danima i zapravo pravi odgovor na pitanje je li sudac Dean dobro postupio nismo dobili…

Do iduće borbe Bena Askrena ostalo je samo dvije sedmice. Na UFC 239 priredbi borit će se protiv poznatog borca Jorgea Masvidala.

Učitaj još novosti