20. 06. 2019 - 16:56
Sarri govorio o Pjaniću i odmah otkrio šta je spremio za njega
907
Shares
Sarri govorio o Pjaniću i odmah otkrio šta je spremio za njega

Sarri govorio o Pjaniću i odmah otkrio šta je spremio za njega

Mahir Suljagic (Sport.ba)
20. 06. 2019 - 16:56
0
Shares

Sarri je u Juventus stigao prije nekoliko dana iz redova Chelseaja, a na današnjoj pressici je rekao kako je izabrao Juventus zato što nikada nije vidio takvu odlučnost.

"Sretan sam što sam ovdje", rekao je Sarri, a zatim je otkrio zašto je otišao iz Napolija u Chelsea, iako je veliki navijač kluba.

"Jednostavno morate imati pravilno razmišljanje. Volim Napoli, tamo sam rođen, ali imao samo određene sumnje u budućnost. Nisam želio odmah prihvatiti ponudu iz Italije, a sada imam i odlično iskustvo iz Premier lige", rekao je Sarri i nastavio je:


"Kada me je Juventus kontaktirao, osjećaj je bio nevjerovatan. Nikad nisam vidio toliku odlučnost nekog kluba da angažuje trenera. Bili su odlučni i uvjerljivi".

Također, Sarri je govorio i o bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću. Kazao je kako bi volio vidjeti Pjanića da igra 150 pasova po meču.

"Moj način razmišljanja o fudbalu je drugačiji. Moram razumjeti kako ga implementirati sa produktivnošću. Moram razumjeti koliko mogu unijeti svojih stvari, a koliko ostaviti prostora igračima. Volio bih vidjeti Pjanića da igra 150 pasova po meču, ali onda čitav tim mora biti organizovan tako da bi se to desilo. U posljednjih 30 metara ostavljam puno slobode igračima. Svaka ekipa je kao dijete. Nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati, a pobjeđivati više nego do sada će biti jako teško", rekao je Sarri.

Podsjetimo, Maurizio Sarri je na klupi Juventusa naslijedio Maxa Allegrija, a sa svojim novim klubom je potpisao trogodišnji ugovor.

Učitaj još novosti