20. 06. 2019 - 15:59
Gonzala Higuaina su svi otpisali u Juventusu, a onda je za...
907
Shares
Gonzala Higuaina su svi otpisali u Juventusu, a onda je za novog trenera izabran Maurizio Sarri

Gonzala Higuaina su svi otpisali u Juventusu, a onda je za novog trenera izabran Maurizio Sarri

Mahir Suljagic (Sport.ba)
20. 06. 2019 - 15:59
0
Shares

Juventus je na kraju prošle sezone odlučio da prekine saradnju sa Massimilianom Allegrijem, a umjesto njega klupu Stare dame preuzet će Sarri koji dolazi nakon sezone na klupi londonskog Chelseaja.

Sarri je poručio da još uvijek nije prekrižio nekog od igrača Juventusa, te da će prvo oko igračkog kadra morati razgovarati s čelnicima kluba kako bi vidio koji su njihovi planovi oko pojedinih igrača.

U javnosti se najviše špekuliše da bi klub mogli napustiti ovog ljeta Paulo Dybala, Douglas Costa i Gonzalo Higuain, ali je Sarri pokazao veliku želju da oni i dalje budu dio tima.


Što se tiče Dybale i Coste oni će ostati gotovo sigurno jer je Sarri poručio da će biti u njegovim planovima, a prema svemu sudeći igrač Juventusa će ostati i Higuain.

Sarri je s Higuainom sarađivao u Napoliju, te protekle sezone u Chelseaju gdje je argentinski napadač igrao na posudbi. Iako su svi bili sigurni da će napustiti Juve ovog ljeta dolazak Sarrija bi to itekako mogao promijeniti što je ovaj trener danas i sam priznao.

"O nekim igračima moram pričati s čelnicima kluba da vidim kakvi su njihovi planovi, a dio te ekipe je sigurno Higuain. S njim sam odlično sarađivao u Napoliju i to je odličan napadač. Prošle sezone je imao dosta problema jer je igrao za Milan, pa onda Chelsea. No, vjerujem da on još tri ili četiri sezone sigurno može igrati na vrhunskom nivou", rekao je Sarri.

Učitaj još novosti