19. 06. 2019 - 19:09
Na pomolu trampa Barce i Valencije, evo o čemu se radi
907
Shares
Na pomolu trampa Barce i Valencije, evo o čemu se radi

Na pomolu trampa Barce i Valencije, evo o čemu se radi

Sport.ba
19. 06. 2019 - 19:09
0
Shares

Nije tako čest slučaj u fudbalu da se izvrši takozvani trejd igrača bez finansijskih dodataka. Takav slučaj biće ozvaničen ovih dana između Barselone i Valensije gdje će ova dva kluba trejdovati golmane Jaspera Silesena i Neta.

 Procijenjeno je da oba golmana imaju vrijednost oko 30 miliona eura, pa su se klubovi dogovorili da samo zamijene svoje čuvare mreža bez ikakvih finansijskih dodataka.

Međutim, kako u fudbalu ne postoji trejd, ovi transferi će ipak morati da budu isplaćeni.

Tako će prvo Barselona da kupi golmana Valensje Neta za 30 miliona eura. Navodi se da će se to dogoditi 30. juna, a da će narednog dana Valensija za istu svotu novca kupiti Silensena.

U ovom''trejdu'' finansijski će malo bolje proći Barselona iz razloga što Neto ima manja primanja od Silensena. I pored utrostručavanja plate, kako navode španski mediji, Neto će opet manje koštati Barselonu na godišnjem nivou od dosadašnjeg rezervnog golmana.

Silensen. koji je 2016. doveden iz Ajaksa u kome je odlično branio, nije mnogo proveo vremena na terenu za ove tri godine, svega 32 utakmice. Prelaskom na Mestalju dobija status prvog golmana i oživljavanje karijere.

Učitaj još novosti