19. 06. 2019 - 15:26
Ivan Karačić: Možemo biti iznenađenje Eura ako budemo imali...
907
Shares
Ivan Karačić: Možemo biti iznenađenje Eura ako budemo imali minimum uvjeta

HEROJ BIH

Ivan Karačić: Možemo biti iznenađenje Eura ako budemo imali minimum uvjeta

Sport.ba
19. 06. 2019 - 15:26
0
Shares

Ako budemo imali minimum uvjeta, da ne razmišljamo hoćemo li imati majicu obući, imati ručak, gdje ćemo spavati, onda možemo biti osvježenje i iznenađenje na Evropskom prvenstvu 2020. godine. Poručio je ovo rukometni reprezentativac BiH Ivan Karačić nakon istorijskog plasmana na EP.

Sjajni Mostarac, kada je najviše trebalo, preuzeo je odgovornost na sebe, ispucao projektil ka golu Češke i postigao pogodak vrijedan pobjede i prvog plasmana na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Nakon što je istorijski plasman proslavio sa saigračima, odmah se uputio na Jadran, gdje sa porodicom i prijateljima uživa na zasluženom odmoru.

"Odmah sam s uputio ka moru, uživam s najbližima, jer nemamo puno vremena za odmor", istakao je Karačić.

Član izraelskog Makabija ponosan je na činjenicu da je on bio strijelac pobjedonosnog gola u Ostravi, ali ističe da ostaje žal za nekim mečevima u prošlosti.

"Praktički zbog jedne lopte smo posljednjih godina propustili nekoliko velikih takmičenja. Ostaje žal zbog toga. Sada je ta zadnja lopta ušla. Zbog toga smo svi bili toliko sretni jer smo od početka znali da vrijedimo", kaže za "Nezavisne" uvijek susretljivi i pozitivni Ivan.

Ono što je posebno potcrtao, a što je izuzetno važno bilo u ovom uspjehu "zmajeva" jeste atmosfera i zajedništvo koje vlada među igračima bh. tima.

"Mi smo velika obitelj. Već dugi niz godina smo zajedno, svi su prolazili, mi smo ostajali i to je nešto što se ne može opisati", ističe naš sagovornik.

Po povratku iz Češke Karačić je najavio da BiH neće imati epizodnu ulogu na Evropskom prvenstvu narednog januara u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

"Ja sam uvjeren da možemo napraviti nešto. Igram dugo na visokoj razini i poznajem većinu reprezentacija. Mi ne zaostajemo puno za bilo kojom selekcijom, samo tražimo minimum uslova, loptu i dvoranu", govori bh. reprezentativac.

Kao što je poznato, Ivan dolazi iz veoma poznate i uspješne sportske porodice. Brat Igor je proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac, koji je nedavno ponio titulu MVP-ja Lige šampiona, dok je najmlađi Goran fudbalski golman, koji trenutno nastupa za ekipu Adanaspor. Ukoliko kojim slučajem kuglice spoje Hrvatsku i BiH, to će značiti da će nakon SP u Kataru 2015. Ivan zaigrati protiv brata i na Evropskom prvenstvu.

"Iskreno, volio bih da se to desi. Ako već treba da dobijemo neku velesilu iz prvog šešira, neka to bude Hrvatske, iz drugog neka bude Češka, koja nije toliko atraktivna", zaključio je sjajni rukometaš. 

Učitaj još novosti